De festivalzomer in België ging dit weekend traditioneel van start met Rock Werchter. Maar er zijn natuurlijk nog vele andere gelegenheden om de bloemetjes buiten te zetten. Van 7 tot 77. Voor jong en jong-van-hart. Voor stelletjes of het hele gezin. En er is altijd wel een Belvilla in de buurt.

Gent Jazz

Gent Jazz is enkele jaren geleden uitgegroeid tot een onmisbaar cultureel event in Vlaanderen. En het groeit nog elk jaar. Grote namen vonden vroeger al hun weg naar de Bijlokesite, maar deze editie wordt wel héél bijzonder met onder meer Herbie Hancock, Peter Doherty, onze eigen Trixie Whitley en zowel Norah Jones als Grace Jones op de agenda. Groentekoks Seppe Nobels en Frank Fol zorgen voor ethisch verantwoorde catering.

Van 6 t/m 15 juli, Bijlokesite Gent
Overnachten in de buurt? Bekijk hier alle huizen!

Antilliaanse Feesten

Het grootste Caribbean festival ter wereld biedt een weekend vol opzwepende muziek in een fabelachtig festivaldecor. De nachten zijn er zwoel, de cocktails vloeien rijkelijk en er wordt gedanst tot in de vroege uurtjes. Met dit jaar o.a. op de affiche Shaggy, Kassav, Wilfrido Vargas en Kenny B. Bijzonder: de wereldvermaarde cocktailtent, een heuse champagnebar én een mooi aanbod Cubaanse sigaren.

11 en 12 augustus, Blauwbossen, Hoogstraten
Overnachten in de buurt? Bekijk hier alle huizen!

Francofolies de Spa

De Francofolies zijn een ode aan de Franstalige muziek in België, een gebeuren waarvan ook steeds meer Vlaamse en Nederlandse bezoekers pap lusten. Vijf dagen meezingen en –brullen op toppers als Renaud, Patricia Kaas, Michel Sardou (Les Lacs du Connemara, jawel!) en andere Cali’s.

Van 20 t/m 23 juli, in de gemeente Spa
Overnachten in de buurt? Bekijk hier alle huizen!

Dranouter Festival

Het Dranouter Festival begon jaren geleden als een typisch folkgebeuren, met diepe wortels in de hippiebeweging van de jaren 60 en 70. Niet zelden hing er een betoverende en ook wel zeer indringende geur van behoorlijk verboden middelen over de wei. Maar kijk, Dranouter werd volwassen en de langharige jeugd neemt intussen kinderen en de hele familie mee. Het programma is dit jaar veelzijdiger dan ooit, met o.a. Het Zesde Metaal, Gregory Porter, Warhaus, Bazart en Doe Maar!

Van 4 t/m 6 augustus, Dranouter
Overnachten in de buurt? Bekijk hier alle huizen!

Deep in the woods

Zelden een Belgisch festival gezien dat zo duidelijk aangeeft waar het euh… plaatsvindt. Diep in de bossen dus, in een onooglijke uithoek van het land. Het Franse stadje Givet ligt bijvoorbeeld dichter dan de dichtstbijzijnde Belgische stad Dinant… Dàt, en natuurlijk de muziek zelf, zorgt voor een allesbepalend magische sfeer. Line-up: DAAU, Chantal Acda, Mauro Pawlowski en o.a. ook nog Michelle David & The Gospel Sessions.

Van 8 t/m 10 september, Massembre (Heer)
Overnachten in de buurt? Bekijk hier alle huizen!