Wist je dat je voor een stedentrip helemaal geen vliegticket hoeft te boeken? In ons eigen kleine kikkerlandje zijn er namelijk genoeg steden te vinden, waar je een paar dagen kunt vertoeven. Wat dacht je bijvoorbeeld van het altijd gezellige Amsterdam? De havenstad Rotterdam? Of het bourgondische Den Bosch? Wij geven je graag wat tips voor een stedentrip in Nederland.

Ontdek de smalle straatjes van Amsterdam

De hoofdstad Amsterdam mag natuurlijk niet in het lijstje van stedentrips in Nederland ontbreken. In deze stad bruist het 24 uur per dag. Ga bijvoorbeeld heerlijk shoppen in de negen straatjes of strijk neer op één van de vele terrasjes in de binnenstad of aan de waterkant. Ga jij liever wat cultuur snuiven? Vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan het Rijksmuseum of het van Gogh museum.

Shop till you drop in Rotterdam

Rotterdam staat niet alleen bekend om zijn prachtige haven, maar ook om de gezellig binnenstad. Een echte toeristische trekpleister is natuurlijk de Markthal. Hier kun je de meeste verse gerechten bestellen, maar ook gewoon een heerlijk kopje koffie drinken. Naast de Markthal is het ook zeker de moeite waard om gezellige te gaan shoppen in de koopgoot. Je vindt hier meer dan 50 verschillende winkels!

Proef de echte Bossche Bollen in Den Bosch

Als je kiest voor een stedentrip naar Den Bosch, dan moet je zeker de echte Bossche Bol geproefd hebben bij bakkerij Jan de Groot. Soms staat er een rij tot aan de straat, maar je kunt hier ook even binnen gaan zitten. Naast dit valt er hier nog veel meer te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Sint-Janskathedraal, ontdek de boetiekjes in de smalle straatjes of maak een rondvaart over de Binnendieze.

Ontdek het Friese Leeuwarden

Leeuwarden is een fantastische bestemming voor een paar daagjes weg. De knusse grachtjes, de heerlijke streekgerechten en de gezellige restaurantjes zorgen ervoor dat jij je hier nooit verveeld! Daarbij is Leeuwarden in 2015 uitgeroepen tot stad van de smaak! Op culinair gebied ontbreekt het je hier dus aan niets! Winkelliefhebbers moeten zeker eens naar de Oude Blokhuispoort. Vroeger was dit een gevangenis, maar tegenwoordig dient het als een klein winkelgebied. Ontdek het allemaal tijden jouw stedentrip in Nederland.

Verdwaal in de straatjes van Deventer

Misschien komt Deventer niet meteen in je op als je denkt aan een stedentrip, maar in deze stad is er enorm veel te beleven! De vele smalle straatjes in het centrum monden uit op een pleintje met verschillende terrasjes en cafés. Daarbij staat deze stad bekend om zijn leuke boetiekjes en kleine winkeltjes. Omdat Deventer een eeuwenoude Hanzestad is, vind je hier nog vele overblijfselen uit de Romeinse tijd. Zowel cultuur- als winkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen!

Alle stedentrips