Nu we de komende weken even de deur niet uit mogen en vakanties geannuleerd worden, beginnen de vakantiekriebels extra te komen. Wij begrijpen maar al te goed hoe het is om aan huis gekluisterd te zitten, terwijl je er liever even tussenuit gaat. Gelukkig hebben wij een aantal manier gevonden om je vakantiekriebels een plekje te geven. Lees snel verder voor onze 6 tips en geniet thuis van het vakantiegevoel!

1. Update je bucketlist

Welke vakantiebestemmingen staan op jouw bucketlist? Of heb je de afgelopen tijd geen moment gehad om hierover weg te dromen tijdens het drukke, alledaagse leven? Dit is het perfecte moment om te bedenken welke plekken jij nog eens zou willen bezoeken. Ontdek bijvoorbeeld de Griekse eilanden, het onontdekte Rijeka in Kroatië of blijf dichter bij huis en ga op avontuur in de Ardennen.

Maak een fotoalbum van je vorige vakantie met Belvilla

2. Maak een fotoboek

Kom jij er ook nooit aan toe om een fotoboek te maken na die heerlijke vakantie? De dagelijkse sleur slaat vaak al snel weer toe zodra je terug bent van vakantie, zodat je vakantiefoto’s al snel op de achtergrond raken. Dit is hét moment om er eens goed voor te gaan zitten. Door je oude vakantiefoto’s terug te kijken herbeleef je de mooie momenten en herinneringen. Zo lijkt het toch net alsof je weer aan dat prachtige strand zit of wandelt.

3. Bereid je favoriete buitenlandse gerecht

Heb jij tijdens je vakantie een heerlijk gerecht geproefd of misschien zelfs lokale kruiden meegenomen als souvenir? Zoek het recept van je favoriete gerecht op en ga aan de slag in de keuken! Zodra de heerlijke geuren door het huis hangen, voelt het weer even alsof je terug bent op die prachtige vakantiebestemming. Ben jij niet zo’n keukenprins(es)? Laat dan jouw favoriete maaltijd uit Frankrijk, Spanje of Griekenland lekker thuis bezorgen, om zo toch thuis van het vakantiegevoel te genieten. Gezellig samen aan tafel haal je de leukste vakantieherinneringen met elkaar op.

Kook je favoriete gerecht uit het buitenland

4. Plan je volgende trip

Dat we de komende weken niet op vakantie kunnen, betekent natuurlijk niet dat je niet alvast je nieuwe trip kunt plannen! Pak je bucketlist erbij en kies een van de bestemmingen die jij graag nog eens wilt bezoeken. Ga op onderzoek uit op internet of pak er een reisgids bij. Zo ontdek je alles wat er te beleven valt en ga je goed voorbereid op reis!

Plan je volgende vakantie met Belvilla

5. Leer een nieuwe taal

Ga goed voorbereid op vakantie door alvast de taal te bestuderen. Hoe handig is het namelijk om de weg te kunnen vragen in het Spaans of je eten te bestellen in het Frans? Niet alleen fijn voor jezelf, maar ook de lokale bevolking stelt dit vaak erg op prijs! Als je de mensen in hun eigen taal benadert zijn ze vaak veel sneller bereid om je te helpen.

6. Lees een boek over je droombestemming

Om jezelf nog meer te inspireren kun je natuurlijk ook de boeken induiken. Of het nu de Lonely Planet of een roman die zich afspeelt op jouw volgende vakantiebestemming, een boek is de perfecte manier om je even helemaal in te leven. Bovendien kun je op deze manier leuke dingen te weten komen over de stad of regio, waardoor je jouw vakantie op een andere manier beleeft!

Vakantie voorpret met Belvilla

Geniet thuis van het vakantiegevoel

Ben jij na het lezen van deze tips om iets met je vakantiekriebels te doen gemotiveerd om het vakantiegevoel in huis te halen? Wil jij vast inspiratie opdoen voor jouw volgende vakantie? Belvilla heeft vakantiehuizen in alle soorten en maten, verspreid over 20 landen. Kijk op je gemak rond en doe inspiratie op in het ruime aanbod van Belvilla.

Bekijk hier alle Belvilla vakantiehuizen