De eerste zonnestralen komen langzaam tevoorschijn: het is weer tijd om lekker naar buiten te gaan. Heb je nog geen plannen voor de meivakantie en wil je graag een dagje weg met de kinderen? Lees dan snel de tips hieronder!

Eropuit met Koningsdag

Koningsdag staat niet alleen maar in het teken van festivals en feesten , er is ook genoeg te doen voor gezinnen met (jonge) kinderen. In het Vondelpark in Amsterdam worden bijvoorbeeld verschillende activiteiten georganiseerd: doe mee met koningsspelletjes, laat je schminken of zing en dans op het podium. En de rommelmarkt mag natuurlijk niet ontbreken! Vind je Amsterdam te druk? In nog heel veel andere steden worden ook leuke activiteiten georganiseerd.

Een reis door de ruimte

De ruimte van dichtbij beleven? Dat kan! Leer alles over ruimtevaart en bekende astronauten zoals André Kuipers in de Space Expo tentoonstelling. Droom weg bij de verre planeten en schitterende melkwegstelsels. De tentoonstelling laat je op een leuke en interactieve manier kennis maken met de ruimte. Dus ben jij een echte ruimtevaart fan? Dan is Noordwijk the space to be deze meivakantie!

Ontdek Romeins Nederland

Van 28 maart tot en met 6 mei is de vijfde editie van de Romeinenweek. Deze week is speciaal opgesteld om een breed publiek op een creatieve, frisse en toegankelijke manier kennis te laten maken met de geschiedenis van de Romeinen in Nederland. Door heel Nederland organiseren musea, parken, verenigingen, onderwijsinstellingen en overheden verschillende activiteiten en evenementen rondom de Romeinse geschiedenis. Zo is er onder andere een kookwedstrijd voor avontuurlijke koks, leer je hoe je moet varen als een Romein en kun je een rondleiding volgen langs Romeinse schatten.

Sprookjesslot

In Utrecht staat het grootste Kasteel van Nederland: Kasteel de Haar. Bewonder dit sprookjeskasteel van binnen en buiten. De mooie inrichting en indrukwekkende ruimtes nemen je mee terug naar de tijd van de middeleeuwen. De buitenkant laat de prachtige neogotische stijl zien in onder andere de torens en poorten. Rondom het kasteel kun je uren wandelen in de prachtige kasteeltuinen. En door middel van een parkspeurtocht kom je op de mooiste plekjes van het park!

Irrland

Attractiepark Irrland bevindt zich net over de grens in Duitsland. Voor het eerste lentezonnetje is dit park ideaal: (bijna) alles bevindt zich in de buitenlucht. Knuffel konijntjes op de kinderboerderij, verdwaal in het graandoolhof of zwem tussen de maïs in het maïsbad. Daarnaast zijn er glijbanen, springkussens, skelters en waterglijbanen. Dit is dus zeker een aanrader om met je kinderen heen te gaan.

Bekijk alle vakantiehuizen in Nederland