Ga je binnenkort een weekje, weekendje of dagje weg met de kinderen in Nederland? Dan valt er genoeg te beleven! Ons eigen kleine kikkerlandje barst namelijk van de leuke musea. En als je denkt dat de kinderen hier waarschijnlijk helemaal geen zin in hebben, dan heb je deze 5 musea nog niet gezien! Hier beleven de kinderen namelijk een fantastische dag.

1. Speel soldaatje in het Nationaal Militair Museum

Gigantische vliegtuigen, stoere pantserwagens en bijzondere helikopters: in Soesterberg kunnen de kinderen zich even in de wereld van militairen wanen. In de grote hal staan allerlei voorwerpen, zoals een veldfles, gevechtshelmen en nog veel meer… Er zijn zelfs familierondleidingen mogelijk waar je alles te weten krijgt over de voorwerpen en de oorlogen. Natuurlijk kunnen de kinderen zich buiten ook even helemaal uitleven op de stormbaan en klimmen en klauteren op de voertuigen.

2. In sneltreinvaart naar het Spoorwegmuseum

Zijn je kinderen helemaal gek van treinen, dan is het Spoorwegmuseum zeker een aanrader! Je kunt via het bijzondere Maliebaanstation naar binnen. Dit gebouw is in 1874 gebouwd en als je naar binnen gaat waan je je even in een heel andere wereld. Bestel de kaartjes aan een oud loket, kies of je wilt wachten in de 1e of 2e klasse en loop vervolgens door naar het bijzondere perron, waar je de koninklijke treinen kunt bewonderen. Maar is natuurlijk nog veel meer! Bezoek bijvoorbeeld het werkterrein en bestijg de trap van een echt seinhuis of laat de kinderen instappen in de Jumbo Express, die hun langs de onbekende plekken van het museum leidt.

3. Wat weten jullie over communicatie?

Een dagje naar Den Haag is altijd een goed idee en zeker als je dan ook nog eens een bezoekje brengt aan het museum voor communicatie! Wil jij weten hoe ze vroeger met elkaar communiceerde of wat voor impact communicatie heeft op jouw omgeving? Via een interactieve manier kom je erachter hoe communicatie zich in de loop van de tijd ontwikkeld heeft. Van brieven tot aan de mobiele telefoon: de kinderen zullen verteld staan van de vele middelen!

4. Ga op ontdekkingstocht in NEMO Amsterdam

Samen voor één dag wetenschapper zijn? In het NEMO museum kan dat! Laat je creatieve brein spreken en ontwerp bijzondere werkjes in de werkplaats. Of zet je scheikundige bril op en trek een witte jas aan en voer de leukste proefjes uit in het BASF Lab. In dit museum leer je alles over de wereld van wetenschap. Durven jullie naar binnen?

5. Waan je in tropische sferen

Waan je voor een paar uurtjes in een andere cultuur in het bijzondere Tropenmuseum Junior in Amsterdam. In dit museum draait het allemaal om zien, aanraken, beleven en meedoen! Ga bijvoorbeeld op ontdekkingstocht door Marokko. Koop een boardingpass, houd je paspoort bij de hand en stap in het vliegtuig. Proef de Marokkaanse thee, verdwaal in de medina en ruik de typische Oosterse geuren: je bent echt even helemaal weg. Kun je geen genoeg krijgen van dit museum? Neem dan ook eens een kijkje in de studio van het museum en maak een creatieve reis rond de wereld.

Bekijk alle vakantiehuizen in Nederland