Guinness, Ierse pubs en dubbeldekker bussen. Dat zijn drie dingen waar ik aan denk als ik aan Dublin denk. Na een weekendje door de Ierse straten gezworven te hebben, kan ik wel één ding met zekerheid zeggen: Dublin is gezellig. De hoofdstad van Ierland heeft een gemoedelijke sfeer en leent zich perfect voor een weekendje met vrienden.

1. Drankje doen bij de Temple Bar

De Temple Bar is dé straat als het gaat om gezellige pubs en restaurants. Hier vindt het grootste gedeelte van het uitgaansleven plaats. Niet alleen ’s avonds maar ook overdag vind je hier genoeg leven. Strijk neer bij een van de vele pubs en geniet van live muziek (moet je echt doen!). Wij durven te wedden dat je met een vrolijk gevoel de pub weer verlaat.

2. Bezoek de bibliotheek van het Trinity College

Het Trinity College is de universiteit van Dublin. Het terrein is toegankelijk voor het publiek, dus deze plek mag je ook zeker niet overslaan. Het hoogtepunt van het Trinity College? Dat is de prachtige, Harry Potter-achtige bibliotheek genaamd The Long Room. Dit is de droom van iedere boekenliefhebber! De boekenkasten zijn zo hoog, dat je via een verschuifbare ladder de bovenste plank pas kan bereiken. Entree voor de bibliotheek kost overigens wel geld.

3. Whiskeyliefhebbers opgelet! Op naar Jameson Distillery

Wanneer je van whiskey houdt, kun je niet anders dan een bezoek brengen aan Jameson Distillery, de grondlegger van de Ierse whiskey. Neem deel aan een rondleiding en kom alles te weten over de whiskeytraditie en het productieproces. En natuurlijk is whiskey proeven ook een onderdeel van deze tour!

4. Oversteken via de Ha’penny Bridge

Deze voetgangersbrug brengt je over de Liffey en verbindt het uitgaansgedeelte met het winkelgedeelte van Dublin. Deze romantische brug is er eentje voor een foto en daarom ook zeker leuk om overheen te wandelen. De naam van Ha’penny heeft de brug te danken aan het feit dat er een eeuw lang een tol van een halve penny betaald moest worden om over te steken via de brug.

5. Leer alles over Guinness bij het Guinness Storehouse

Gek op Guinness? Dan is het extra leuk om alles over dit bier te weten te komen. Het Guinness Storehouse is in Dublin gelegen, wat dus een perfect uitstapje is tijdens een weekendje Dublin. Tijdens een rondleiding kom je alles te weten over het bierbrouwproces én kun je een glas Guinness drinken op de bovenste verdieping van het Storehouse.

Tip: goedkope vliegtickets Dublin

Ben je nog op zoek naar goedkope vliegtickets naar Dublin? Vanaf Eindhoven kun je heel goedkoop naar Dublin vliegen met Ryanair. Zo vloog ik in maart 2018 voor € 34 op en neer (heen op zaterdag en terug op maandag). Houd de prijzen goed in de gaten, want deze wisselen vaak. En als je een weekendje gaat, kun je prima met alleen een handbagage koffertje op pad.