Tegenwoordig gaat je telefoon natuurlijk overal mee naartoe. Op vakantie neem je er foto’s mee,maar je houdt natuurlijk ook familie en vrienden op de hoogte van al je activiteiten op de bestemming. Met deze apps haal je nog meer uit je vakantie, of je nou in Spanje of Frankrijk bent, je zult een heerlijke vakantie beleven!

1. Packing Pro

Broeken, truitjes, sokken, schoenen, een jas, toiletspullen, vergeet ik nog iets? Packing Pro helpt je met inpakken, zodat jij nooit meer iets vergeet mee te nemen, dat is handig toch?! Je kunt bij deze app kiezen voor standaard lijstjes, maar met een zelf ontworpen lijstje vergeet je ook de dingen die jij echt belangrijk vindt niet meer. Hier kun je ook nog onze inpaklijst bekijken, zodat je er zeker van bent dat je niks gaat vergeten!

2. Zeker op reis

Je wilt er natuurlijk liever niet aan denken, maar mocht je op vakantie naar het ziekenhuis moeten dan is het natuurlijk fijn om de belangrijke gegevens snel bij de hand te hebben. In deze app zijn noodnummers uit verschillende landen verzameld, maar je kunt er ook advies krijgen over vaccinaties. Ook kan je hier je eigen, medische dossier toevoegen, je hebt dus alle benodigde informatie gewoon in je zak zitten!

Foto reisapps

3. Places near me

Wanneer je thuis door je eigen stad wandelt, weet je precies waar je de leuke winkeltjes en restaurantjes kan vinden. Op vakantie is dit natuurlijk niet altijd even makkelijk, maar deze app kan je hierbij helpen. De app kijkt naar jouw locatie in de stad en kijkt daarna naar restaurants, barretjes en winkels bij jou in de buurt. Door de navigatie in de app kan je deze plaatsen daarna makkelijk vinden.

4. Spotted by locals

In een nieuwe stad moet je natuurlijk de standaard toeristische bezienswaardigheden gaan bekijken, maar in de kleine straatjes achter deze bezienswaardigheden is vaak nog veel meer te zien. Als toerist weet je natuurlijk niet waar je moet zoeken, maar via deze app vertellen locals je precies waar je moet zijn. Tips van locals uit wel 66 verschillende steden zijn hier verzameld, zodat jij de stad eens van een andere kant kunt zien.

5. Duolingo

Wat is er nou leuker dan op vakantie een gesprek aan kunnen gaan met de locals? Tuurlijk, de meeste mensen spreken best een woordje Engels, maar in de kleinere dorpjes kom je hier vaak niet mee weg. Met deze app kan je op een makkelijke manier een nieuwe taal leren, gewoon via je telefoon. Zo kan jij tijdens je volgende vakantie gewoon in een klein, Frans dorpje een baguette en een café au lait bestellen.