Het is wat… Deze gekke tijd. Iedereen doet zijn best om zich zo goed mogelijk te vermaken thuis door verschillende activiteiten te ondernemen. Wat ik erg leuk vind om te doen in deze tijd zijn spelletjes, zowel bord- als kaartspellen. En zo ook een aantal collega’s van mij! Ik heb ze gevraagd wat hun lievelingsspel is en hier een top 5 met onze favoriete spellen uit samen gesteld. Wellicht kun jij hier nog de nodige inspiratie uit halen! Wat is jouw favoriete spel?

Boonanza – Annefleur

Bij Boonanza draait het allemaal om bonen zaaien en verkopen/oogsten, om zo het meeste aantal punten te verdienen. Ga jij voor een zeldzame boon of spaar jij heel veel bruine bonen bij elkaar? In dit spel draait het om tactiek en strategie. Bovendien kun je misschien wel een dealtje sluiten met een van je medespelers om zo nóg meer bonen te oogsten! Maar zorg er wel voor dat je eerst je eigen boontjes dopt, voordat je een van de tegenstanders naar de winst helpt. 

Skipbo – Yessica

Een van Yessica’s favoriete spellen is Skipbo. Een makkelijk en snel spel dat iedereen ongetwijfeld leuk vindt! Het doel van dit spel is om zo snel mogelijk alle kaarten van je stok kwijt te raken. Dat klinkt gemakkelijk, maar er zit een voorwaarde aan: Je moet je kaarten in de volgorde van 1-12 kwijtraken. Tijdens het spel kan je jouw medespelers irriteren door net een kaart voor hun beurt op te leggen die zij kwijt moeten. Zo maak je het extra spannend! Maar let op, soms kan het ook zijn dat je ze juist helpt door een kaart op te gooien.

Monopoly – Alex

Van dagelijks bezig zijn met het promoten van vakantiehuizen naar huizen en hotels bouwen op je gekochte straten. Het favoriete spel van Alex is Monopoly, een van de klassiekers als het gaat om bordspellen. In dit strategische spel mag er met geld gestrooid worden, want het kopen van de Kalverstraat in Amsterdam is natuurlijk het ultieme doel! Het spel kan urenlang duren en is dus de ideale manier om lange middagen door te komen in deze tijd. Bovendien bestaan er inmiddels zoveel verschillende varianten dat je je nooit verveelt met dit spel. Veel Nederlandse steden hebben een eigen Monopoly spel, zodat je je in een andere stad kunt wanen voor het nodige vakantiegevoel. Of kies voor een van de andere varianten met een thema, zoals Disney, Friends of MarioKart!

Rummikub – Dave

Dave’s favoriet houdt de hersenen actief tijdens het vele thuiszitten. Rummikub draait namelijk om het maken van cijferreeksen en het doel is om zo snel mogelijk jouw stenen kwijt te raken. Heb jij de joker in je bezit of weet je deze te veroveren door het hele spel om te gooien met nieuwe cijferreeksen? Dan heb jij een stapje voor op je tegenstanders. Bovendien behoort dit spel tot een van de favoriete voor velen tijdens de vakantie. Ga dus gezellig samen aan tafel zitten, pak er wat snacks bij en het spel kan beginnen!

Ticket to ride – Resy

Om het lijstje af te sluiten deel ik ook graag mijn eigen favoriete bordspel met jullie: Ticket to Ride! Tijdens dit spel maak je een reis door Amerika, Azië of Europa vanuit eigen huis. Of kies voor een van de uitbreidingen om andere werelddelen en landen te ontdekken! Lukt het jou om op tijd de juiste routes aan te leggen? Naast slim en strategisch spelen is ook topografische kennis erg behulpzaam tijdens dit spel. Weet jij zo snel mogelijk een route aan te leggen van Franse Brest naar Petrograd of verbind jij het Spaanse Cádiz met Stockholm? Tijdens het spelen van Ticket to Ride kun je bovendien tegelijkertijd de nodige vakantie inspiratie opdoen!

Wat zijn jouw favoriete spellen?

Kende jij al deze spellen al als echte spelletjesfanaat of ga jij een van deze spellen de komende uitproberen? En stond jouw lievelingsspel er tussen? Laat ons weten wat jouw favoriete spellen zijn!