Inmiddels zitten we allemaal alweer een paar weken binnen en mogen we nog steeds zo min mogelijk naar buiten. Het combineren van werk, de dagelijkse huishoudklusjes en het bezighouden van de kids blijft een uitdaging. Want zeg nou zelf, eigenlijk zijn we allemaal wel even toe aan vakantie, toch? Zeker nu de zon begint te schijnen en de lente dan echt is aangebroken, zijn we allemaal op zoek naar dat heerlijke, onbezorgde vakantiegevoel. Maar wat nou als wij je vertellen dat je dat vakantiegevoel ook in eigen huis kunt ervaren? Lees snel verder en ontdek zelf hoe jij vakantie viert in huis!

Haal de vakantie in huis - woonkamer van Belvilla vakantiehuis

Woonkamer

De ruimte waar je de meeste tijd doorbrengt is waarschijnlijk de woonkamer. De kinderen kunnen hier lekker spelen, misschien heb jij hier inmiddels je thuiskantoor geïnstalleerd en ‘s avonds plof je lekker op de bank om je favoriete serie op Netflix te kijken. We kunnen ons goed voorstellen dat je een beetje in de dagelijkse sleur raakt, zeker nu je maar zo weinig naar buiten kunt. Misschien is dit wel het perfecte moment om die ene oude, vergeten hobby weer op te pakken of juist aan iets compleet nieuws te beginnen! Of haal de gezelschapsspelletjes weer uit de kast en maak er een gezellige avond van met het gezin. Heb je nog inspiratie nodig? Bekijk dan onze top 5 favoriete spelletjes. Dit kan ook zomaar het moment zijn om de boel eens helemaal opnieuw in te richten en een grote opruimactie te houden in huis. Zet een leuke tipi neer voor de kinderen of hang wat gezellige fotokiekjes aan de muur. Wie had het nou over vervelen…?

Haal de vakantie in huis - keuken in een Belvilla vakantiehuis

Keuken

Nu je zoveel tijd thuis bent, is het tijd om de keuken in te duiken! Waarom zou je een snelle maaltijd klaarmaken als je ook uitgebreid kunt koken en de heerlijkste gerechten op tafel kunt zetten. Bovendien is het de perfecte gelegenheid om de kinderen ook de handen uit de mouwen te laten steken. Laat de kids een van hun favoriete gerechten kiezen, probeer jouw lievelingsgerecht uit jouw favoriete vakantieland eens zelf te maken of ga voor een nieuwe uitdaging! Ga stapsgewijs te werk, zodat ook de kleinste mee kunnen helpen. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om samen koekjes te bakken, of wat dacht je van een overheerlijke taart of cake? Laat je creativiteit op de vrije loop en tover jezelf om in een echte keukenprins(es)! Wat zijn jouw favoriete recepten?

Tuin van een Belvilla vakantiehuis

Tuin

Ben je het binnen even beu? Gelukkig is het de perfecte tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Er zijn vast genoeg projecten, klein of groot, die altijd maar blijven liggen omdat je er niet genoeg tijd voor hebt. Begin met het zomerklaar maken van je tuin. Haal al het onkruid weg, maak de loungeset schoon of plant leuke kleurrijke bloemen! Dat maakt het al een stuk gezelliger om in de tuin te zitten. We hebben in deze tijd enorm veel geluk met het lekkere weer. Als je in het zonnetje zit voelt het net alsof je op vakantie bent. Steek de barbecue aan en eet samen met het hele gezin aan de gezellig gedekte tuintafel. Wat wil je nog meer? Ook de kinderen kunnen zich makkelijk vermaken in de tuin, geef ze een bal, badminton rackets of wat ze anders doen op vakantie!

Hoe haal jij de vakantie in huis?

Gaan deze tips jou helpen om vakantie in huis te halen of heb jij zelf nog creatieve oplossingen om thuis te genieten van een vakantiegevoel? Dat gevoel is natuurlijk voor iedereen anders. Zorg zorg ervoor dat je de dingen doet die je normaal ook op vakantie zou doen en dan moet het helemaal goed komen!