Je herkent het wel: zit je lekker in de auto naar bijvoorbeeld je favoriete vakantiebestemming, kom je in de file terecht! Dit is wel het laatste waar je op zit te wachten tijdens de autoreis. Voor iedereen die het ook zo vervelend vindt om in de file te staan, staan hieronder 7 dingen die je kunt doen om de tijd sneller te laten gaan.

1. Het luisteren van een audioboek

Heb je het ook vaak te druk om even rustig een momentje te pakken om dat spannende boek te lezen? Dan is daar nu de tijd voor! Naast de gewone boeken heb je tegenwoordig ook de luxe om een audioboek te beluisteren. Dit is ideaal: je kunt het tijdens het rijden doen en het kost je ook geen extra bagage.

2. Stel een leuke playlist samen

Ook zo’n genoeg van al die reclame die je tussen de muziek door op de radio hoort? Stel dan een leuke playlist samen op bijvoorbeeld Spotify. Plaats je al favoriete liedjes in de lijst en zing uit volle borst mee. Er is toch niemand die het hoort! Bovendien word je heel vrolijk van zingen en het zorgt ervoor dat je lichaam ontspant.

3. Je (volgende) vakantie plannen

Die paar uur die je nu extra in de auto zit kun je het beste goed benutten. Dit is het moment om je uitstapjes voor deze vakantie te plannen! Kijk naar welke leuke restaurantjes je wilt of welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. Doe het ook zorgvuldig: lees bijvoorbeeld reviews over de activiteiten die je gaat ondernemen. Je hebt immers tijd genoeg!

4. Test je mensenkennis

Wanneer je in de file staat heb je natuurlijk overal mensen om je heen en kom je om de paar meter misschien weer andere mensen tegen. Kijk eens goed om je heen en bedenk je wat voor persoon de vrouw naast je is. Hoe heet ze? Wat voor beroep heeft ze? Waar gaat ze heen? Laat je creativiteit de vrije loop!

5. Opruimen

Nog een andere tip om je tijd nuttig te besteden is om je auto eens onder handen te nemen. Waarschijnlijk heb je al weken niet meer in je dashboardkastje gekeken of in de rest van de vakjes in je auto. Ruim je oude snoeppapiertjes eens op of dat bonnetje van een paar weken oud. Een opgeruimde auto is een opgeruimd hoofd, zeggen ze toch?

6. Spelletjes

Om je kinderen (of jezelf) te vermaken is het leuk om spelletjes mee te nemen. Veel spellen hebben ook een serie handige reisspelletjes. Deze zijn een stuk kleiner dan de normale variant. Erg leuk om in de auto te doen dus! Ook kleurboeken houden je kleintjes bezig. Voor andere spelletjes kun je hier kijken.

7. Netflix

Netflix heeft sinds sinds kort een nieuwe functie: het downloaden van films en series. Download dus voordat je op vakantie gaat een aantal films of afleveringen van je favoriete serie. Zo kun je tijdens je vakantie genieten van Netflix, zonder dat het je extra MB’s kost!

Hoe vermaak jij je in de file?