Wanneer je door Brugge loopt, lijkt het net alsof je je in een sprookje waant. Voor even denk je dat je veel verder weg bent dan ons buurland, maar niets is minder waar. Ontdek al het moois wat Brugge te bieden heeft tijdens een weekendje weg of een dagje uit! Wij geven vijf tips.

1. Rondvaart door de grachten

Oké, het is misschien standaard, maar eerlijk gezegd hoort het wel bij de stad Brugge. Een rondvaart door de grachten mag dan ook niet ontbreken wanneer je hier bent. Je leert meteen meer over Brugge en ziet allerlei bijzondere panden vanaf het water. Er zijn verschillende organisaties waar je bij kunt opstappen en de boottocht duurt ongeveer een half uur.

2. Rondleiding bij De Halve Maan

Bierliefhebbers mogen dit niet overslaan: een rondleiding bij familiebrouwerij De Halve Maan. Tijdens de rondleiding door de brouwerij kom je alles te weten over de geschiedenis van de brouwerij en het proces van de Brugse Zot. Aan het eind sluit je af met een vers getapt biertje van de brouwerij. De rondleiding is ook voor niet-bierliefhebbers een aanrader (ik spreek uit ervaring).

3. Het Prinselijk Begijnhof

Kom je een aantal wit geschilderde huisjes uit de 17e en 18e eeuw tegen? Dan is het een grote kans dat je op het Prinselijk Begijnhof bent gestuit. Via de Wijngaardbrug kun je dit hof bereiken. Het Prinselijk Begijnhof bevat een museum waar je alles over de geschiedenis van dit stukje Brugge kan leren. De huisjes zijn vandaag de dag nog steeds bewoond, hier wonen namelijk de zusters van de Orde van St. Benedictus.

4. Alles over chocolade in het Chocolade Museum

Ja, je leest het goed. Er is een waar Chocolade Museum in Brugge. Sowieso vind je er in ieder straatje en steegje een chocolaterie, daarom is het ook niet gek dat juist hier het Chocolade Museum ligt. Je leert er alles over het product chocolade, kunt er verschillende workshops volgen en krijgt de mogelijkheid om te praten met chocolade-experten (ja die bestaan!). Kortom, een smaakvol bezoekje!

5. Prachtig uitzicht vanaf het Belfort

Voor een indrukwekkend uitzicht over Brugge en nog veel verder, kun je het Belfort beklimmen. Deze toren vind je op de Grote Markt. Om de top te bereiken, moet je 366 treden beklimmen. Maar dat levert dus wel een mooie plaatje op wanneer je eenmaal boven bent.

Bekijk alle huizen in Brugge