In de Spaanse stad Málaga valt er genoeg te zien en te doen. Het is dan ook niet gek dat deze plek steeds populairder wordt bij een vakantie naar Andalusië. Wat het leuke is aan deze stad? Je kunt cultuur en strand met elkaar combineren!

1. Alcazaba de Málaga

Wanneer je de Moorse invloeden wilt zien die zijn achtergelaten in Málaga, kun je een bezoekje brengen aan het Alcazaba. Deze Moorse vesting bestaat uit rijkelijk versierde bogen en Arabische tekens. Maar op deze plek kom je ook genoeg Romeinse invloeden tegen. En wanneer je hier toch bent, kun je net zo goed ook het Gibralfaro kasteel bezoeken. Zorgt ook nog eens voor een mooi uitzicht over de stad.

2. Al-Andalus Hammam Málaga

Op vakantie wil je naast veel dingen zien en doen, ook een beetje tot rust komen. En welke plek kun je daar nou beter voor bezoeken dan een hammam? De Al-Andalus Hammam is gevestigd in een historisch pand, gelegen aan Plaza de los Mártires. Dompel je onder in Arabische baden, bekijk ondertussen al het moois om je heen en laat je heerlijk masseren. Wedden dat jij ontspannen thuiskomt?

3. Kathedraal van Málaga ‘La Manquita’

Aan het plein ‘Plaza del Obispo’ ligt de kathedraal, een van de meest opvallende gebouwen van Málaga. Omdat de bouw van de kathedraal nooit helemaal is afgemaakt, wordt het gebouw ook wel ‘La Manquita’ genoemd, wat de ‘één-armige dame’ betekent. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen is het de moeite waard om de kathedraal te bezoeken.

4. Mercado Central de Atarazanas

Deze overdekte markt, waar je enorm veel vers eten vindt, is gevestigd in het historische centrum van Málaga. Een hal met vlees, vis, groente en fruit, het ontbreekt je aan niets wanneer je de Mercado Central de Atarazanas bezoekt. Niet alleen leuk om rond te snuffelen, het gebouw met glas in lood versiering is ook een plaatje. De entree van de markt maakt onderdeel uit van de stadsmuur die vroeger door de Morgen gebouwd is.

5. Playa de la Malagueta

Even met je voeten door het zand lopen, kan op het stadsstrand van Málaga. Dit 1200 meter lange strand ligt in de wijk La Magalueta en is een heerlijke plek om even uit te waaien of juist een duik in het zeewater te nemen. En wanneer je dan een dagje doorbrengt op dit strand, kun je ’s avonds heerlijk tapas eten bij een van de strandrestaurants.

Ben jij al weleens in Málaga geweest?