Op zoek naar een vakantiebestemming? Laat je inspireren door films die zijn opgenomen op prachtige locaties! Hieronder lichten we een aantal bekende films uit, die (deels) op een Europese bestemming zijn opgenomen. Én Belvilla heeft er ook nog eens huizen!

1. Venetië – The Italian Job

Venetië is regelmatig het decor van wereldberoemde films. Een film waarin Venetië het beste tot haar recht komt, is The Italian Job. Spannende speedbootachtervolgingen door de vele grachten van deze romantische stad laten je in vogelvlucht veel van de stad zien. Piazza San Marco, Grand Canal en Bridge of Sighs worden ook gefilmd in deze bloedstollende film.

2. Salzburg – The Sound of Music

De wereldberoemde musicalfilm The Sound of Music met de Von Trapps, wie kent hem niet?! Deze klassieker is opgenomen in het Oostenrijkse Salzburg. Vergeet dus niet tijdens je verblijf in Salzburg The Sound of Music tour te boeken, en kom langs filmlocaties zoals prachtige groene landschappen, het indrukwekkende Leopoldskron Paleis, de Pegasus Fountain en de Mirabell Gardens. Do-Re-Mi-Fa-Sol-La-Ti….

3. Gardameer – Quantum of Solace

Een film van James Bond kan natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje. 007 staat bekend om snelle auto’s, coole gadgets, mooie Bond-girls en last but not least prachtige filmlocaties! Deze film van Bond speelt zich deels af rondom het Gardameer, in het noorden van Italië. Prachtige natuur en schilderachtige dorpjes zorgen voor iets meer rust tussen alle spannende scenes door.

4. Praag – Mission Impossible

Acteur Tom Cruise reist in Mission Impossible de hele wereld over. Ook wereldstad Praag is een belangrijk decor voor vele achtervolgingen en bekende actiescenes. Scenes spelen zich af op onder andere de Karelsbrug, Wenceslas Square, Lichtenstein Palace en in het Art-Deco Hotel.

5. Ibiza – Verliefd op Ibiza

Deze film van Nederlandse bodem werd zoals de filmtitel al doet vermoeden, opgenomen op het hippe Ibiza. Het eiland was al populair als vakantiebestemming, maar na de release van deze feel good movie nam de populariteit alleen maar toe. Het eiland is geschikt voor jong en oud, zoals ook in de film te zien is. Iedereen kan zijn hart verliezen aan Ibiza.

6. Dubrovnik – Game of Thrones

Oké het is misschien geen film, maar wel een heel populaire serie; Game of Thrones! Deze serie is opgenomen op waanzinnige plekjes in o.a. Europa. Favoriet zijn de (ongeveer twaalf verschillende) opnames in de omgeving van Dubrovnik in Kroatië. Wil je even duiken in de mythische wereld van Game of Thrones? Huur dan een auto en verken alle locaties.

7. Amsterdam – Ocean’s Twelve

Wereldberoemde acteurs George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon zorgden ervoor dat half Amsterdam op z’n kop stond, want zulke grote sterren in onze hoofdstad dat is niet niks! Opnames vonden plaats in coffeeshop De Dampkring, het Kattenkabinet, begraafplaats van Herdenkingspark Westgaarde en natuurlijk langs de grachten. Helaas voor Amsterdam, leuk voor Haarlem, het station van Haarlem wordt gebruikt in de film in plaats van CS Amsterdam.

8. Europa – EuroTrip

In deze komedie reizen Amerikaanse jongeren af naar Europa om daar (per ongeluk) verschillende plekken te bezoeken. Bestemming moest zijn Berlijn, maar voordat ze daar arriveerden kwamen ze eerst in Londen, Parijs, Amsterdam, Bratislava en Rome. Deze onverwachte roadtrip door Europa zorgde voor prachtige beelden.