Familie vakantiehuizen

Dit jaar is de zomervakantie net even anders dan normaal. Toch zijn de kinderen in de zomer zes weken vrij en wil iedereen iets leuks doen voor dat de scholen straks weer beginnen! Wil jij er even tussenuit of neem je geen risico en blijf je toch liever thuis deze zomer? De leukste thuis tips met kinderen voor de zomervakantie vind je daarom hier! 

1. Maak een fietstocht

Zodra het zonnetje zich laat zien, is het natuurlijk heerlijk om er lekker op uit te gaan! Pak de fiets en kies een route door een rustig gebied, zoals door de weilanden, bossen of natuur. Fiets bijvoorbeeld naar een nabijgelegen dorp, waar je een lekker ijsje haalt of zoek een rustige plek op om gezellig te gaan picknicken! Het leukste is natuurlijk als de kids helpen met het voorbereiden van de picknick door ze iets lekkers te laten bakken. 

2. Organiseer een speurtocht 

Hebben jullie al meegedaan aan de berenjacht? Maak dan een eigen speurtocht! Met stoepkrijt en verschillende opdracht gaan de kids op avontuur in de buurt of misschien wel in de natuur, als je in de buurt van een bos woont. Tijdens de speurtocht ben je lekker bezig en kunnen de kinderen hun energie kwijt in het uitvoeren van de opdrachten. En wie weet staat er aan het einde van de tocht wel een leuke prijs op ze te wachten! Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgebakken taart?

3. Bouw een hut

Zorg voor een eigen plekje voor de kids door samen een hut te bouwen! Dit kan in de bossen, je eigen tuin of met slecht weer in een van de slaapkamers. Gebruik je creativiteit om een leuke hut te maken. Haal bijvoorbeeld oude lakens tevoorschijn of gebruik stokken en bladeren in de natuur. 

4. Eigen groenten en fruit uit de moestuin

Een leuke manier om lekker buiten bezig te zijn en tegelijkertijd een gezonde en wijze les voor de kids! Leer ze hoe je zelf plantjes zaait en laat de kinderen zelf water geven aan de plantjes. Verschillende bloemen, kruidenplantjes en misschien zelfs wat groenten fleuren je tuin op!

Koken

5. De keuken in!

Hebben jullie groene vingers ervoor gezorgd dat er plantjes zijn gaan groeien? Als je zelf kruiden, groenten of fruit verbouwt, is er natuurlijk niets zo leuk om deze ook in de keuken te gebruiken. Maar ook als dit niet het geval is, is er genoeg te bedenken om samen met de kids te maken. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte cupcakes, een taart of waterijsjes. Of laat je inspireren door een van onze recepten!

Deel jouw thuistips voor de zomervakantie!

Heb jij nog leuke tips om de zomervakantie thuis door te komen met de kinderen? Deel ze dan hieronder of maak een bucketlist voor je kinderen, zodat ze alle activiteiten kunnen afstrepen. Fijne zomervakantie!