De zomer is natuurlijk een periode waarin je het liefste buiten bent, én wat is dan fijner dan het combineren van eten en drinken met een aangename temperatuur? Juist! Dan organiseer je een picknick op vakantie! Of je nu op vakantie bent in eigen land of aan de Costa Brava, zolang er geen regen valt en de temperatuur aangenaam is, maakt het niet uit waar we gaan picknicken.

Uiteraard heeft een ideale picknick in de zomer wat voorbereiding nodig, daarom zetten we wat zaken voor jou op een rij waar je aan kan denken voor een geslaagde zomerpicknick op vakantie.

Picknickkleed

Of dat je nu in de duinen, aan het strand, in een park, in het bos of in de tuin bij je vakantiehuis gaat picknicken, een goed picknickkleed is een absolute must. Afhankelijk van de ondergrond, kies je jouw ideale picknickkleed. Is de ondergrond nog vochtig? Dan is het verstandig om een waterdicht picknickkleed te gebruiken. Ga je voor comfort? Zorg dan voor een gewatteerd picknickkleed.

The Essentials

Wanneer je gaat picknicken op je vakantie en je verblijft op een zomerse bestemming met hoge temperaturen, zorg er dan voor dat je je goed insmeert met zonnebrandcrème met hoge SPF, ook al kies je voor een plekje in de schaduw. Een zonnebril en pet of hoedje zijn erg aan te raden tijdens een zonnige picknick. Wanneer je graag nog tot na zonsondergang blijft picknicken, zijn anti-muggen spray, kaarsen en een dekentje absoluut handig om mee te nemen.

Hapjes en drankjes

Waar draait het voornamelijk om bij een zomerse picknick? Juist, de hapjes en de drankjes! Het is uiteraard wel vakantie voor je en het laatste wat je dan wil is lang in de keuken staan. Denk daarom aan eenvoudige hapjes als rauwkost met dip, fruit, stokbrood met kaasjes, kruidenboter of aioli, wraps, een zomerse salade en olijven. Voor wat de drankjes betreft, neem sowieso voldoende water mee. Ook kan je schijfjes citroen of sinaasappel en munt toevoegen om water wat extra smaak te geven. Ook zou je flesjes water een paar uur voordat je gaat picknicken in de vriezer kunnen leggen, zodat je lekker koud water hebt om mee te nemen. Ben wat voorzichtiger met zoete drankjes in verband met wespen, bijen en vliegen die daar op af kunnen komen!

Picknickmand of koeltas?

Je vraagt je natuurlijk af: ‘Hoe ga ik al die picknick musthaves en lekkere hapjes & drankjes meenemen?’. Een grote picknickmand is hartstikke fancy maar minder handig dan bijvoorbeeld een stevige opvouwbare krat. Ook is een koeltas met koelelementen erg handig voor als je de drankjes lekker koel wil houden.