Roadtrips worden steeds populairder. De Route 66 is inmiddels een bekend begrip en veel Nederlanders gaan elk jaar op roadtrip naar een ver land. Maar een verre roadtrip is niet goedkoop en ons eigen landje heeft ook heel wat moois te bieden. Een roadtrip door Nederland is daarom zeker een must wanneer je dit jaar dicht bij huis wilt blijven. Wij hebben daarom de leukste stops gevonden die je gezien moet hebben tijdens een roadtrip door ons eigen land.

1. Deltawerken, Zeeland

Met zijn havenstadjes, vissersdorpjes en de zee is Zeeland de perfecte provincie om leuke autoritten te maken. Helemaal aangezien de Deltawerken zich hier bevinden. Deze Deltawerken zijn gebouwd naar aanleiding van de watersnoodramp in 1953 om te zorgen dat we veilig zijn van het hoge water. Je kan er met de auto overheen rijden, wat een prachtig uitzicht geeft over de zee. Vlak bij de Deltawerken bevindt zich ook het themapark Neeltje Jans wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.  Je maakt hier op een interactieve manier kennis met de geschiedenis van de Deltawerken. Leuk voor jong en oud!

2. Friesland

Friesland is vooral bekend om de Elfstedentocht. Het is een provincie waar je wellicht niet meteen aan denkt om naartoe te gaan tijdens het plannen van een roadtrip door Nederland. Toch is Friesland een provincie vol verrassingen. Leeuwarden is bijvoorbeeld in 2018 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. En wist je dat Friesland over meer dan vijftig kastelen en landhuizen beschikt? Zes van deze kastelen kun je bezoeken door middel van de kastelenroute. Deze route begint in Leeuwarden en brengt je door een landschap met prachtige uitzichten op de kastelen. Daarnaast is Friesland de perfecte basis om de boot naar de Waddeneilanden te pakken.

3. De Veluwe

De Veluwe is een prachtig natuurgebied vol bossen, heide, zandverstuivingen en vennen om doorheen te rijden. Tijdens de route kom je langs verschillende steden zoals Epe, Nunspeet en Uddel. Neem tijdens je bezoek aan de Veluwe ook zeker de tijd naar Nationaal Park de Hoge Veluwe te gaan. In dit park kun je heerlijke wandelingen maken of het Kroller Moller museum bezoeken. Daarnaast bevindt de Veluwe zich vlak bij Paleis ’t Loo in Apeldoorn wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken.

4. Zuid-Limburg

Zuid- Limburg behoort tot de mooiste gebieden van Nederland door het prachtige heuvellandschap. Fietsen en wandelen zijn een zeer populaire bezigheid in dit gebied, maar ook voor autoritten is Zuid-Limburg de perfecte bestemming. Tijdens je autorit door Zuid-Limburg geniet je namelijk van pittoreske plaatsjes en van de prachtige natuur. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden in Zuid-Limburg zoals de Amerikaanse begraafplaats bij Margraten, de Gulpener brouwerij vlakbij het plaatsje Gulpen en natuurlijk het drielandenpunt.

Boek een vakantiehuis bij Belvilla

Belvilla beschikt over verschillende vakantiehuizen in Nederland. Hierdoor hebben we veel aanbod vakantiehuizen in bovenstaande gebieden. Bovendien zijn veel van de vakantiehuizen kindvriendelijk, zodat je er gezellig op uit kan met het gezin. Wil je de trouwe viervoeter niet thuislaten? Kies dan voor een van onze huisdiervriendelijke vakantiehuizen!

Alle vakantiehuizen in Nederland