Sinds half maart zijn we aan huis gekluisterd door de intelligente lockdown, maar dat wil niet zeggen dat onze vakantiekriebels verdwenen zijn. Er even tussenuit kan heerlijk zijn om echt tot rust te komen na een hectische periode als je een vitaal beroep beoefent of misschien juist als je thuis werkt en tegelijkertijd voor de kinderen moet zorgen. Welke reden dan ook, even ergens anders zijn doet een mens goed! Een vakantie in Spanje of Italië zit er voorlopig even niet in, maar ook ons eigen land heeft genoeg te bieden. De vraag is, mag en kan dat eigenlijk wel, op vakantie in Nederland? In deze blog lees je in hoeverre een vakantie in eigen land mogelijk is komende zomer.

De mogelijkheden voor een vakantie in Nederland

De Corona Crisis zorgt ervoor dat ons dagelijks leven er compleet anders uitziet. De wekelijkse boodschappen zijn bijna een uitstapje en de 1,5 meter-samenleving zorgt voor de nodige uitdaging. Met de zomer voor de deur is het toch fijn om te weten wat de mogelijkheden zijn voor een vakantie in eigen land. Op het moment is het zo dat het nog steeds wordt aangeraden om zo veel mogelijk thuis te blijven en natuurlijk voldoende afstand te houden. Hoe de situatie in de zomer is, is natuurlijk nog onduidelijk. We zijn niet alleen afhankelijk van de maatregelen in eigen land, maar voor een vakantie in het buitenland moet je ook rekening houden met de maatregelen die daar genomen worden. Daarom biedt een vakantie in eigen land meer zekerheid en met lekker weer geniet je hier net zo goed van een heerlijke vakantie! Daarbij blijft wel het advies om met het gezin of je partner op vakantie te gaan, niet met te veel mensen samen te scholen en voldoende afstand te houden. Bovendien zijn veel Belvilla vakantiehuizen op dit moment te boeken met een gratis bestemming- en datumwijziging

Belvilla biedt een helpende hand

Veel van onze huiseigenaren hebben zich vrijwillig aangemeld om hun veilige en schone huizen aan te bieden aan zorgverleners, organisaties en mensen die door de huidige crisis zijn gestrand. Ziekenhuizen, zorgverleners, overheden en andere organisaties die helpen de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, kunnen zich registreren om een veilige accommodatie te vinden voor mensen in nood. Dus ben jij of ken jij een zorgverlener, wil jij jouw personeel en veilige plek bieden of ben je gestrand? Klik hier om een accommodatie te vinden. 

Ben jij toe aan een vakantie in Nederland?

Wil jij er deze zomer toch nog even tussenuit? Kies dan voor een Belvilla vakantiehuis in eigen land. Van het sfeervolle Limburg tot de Zeeuwse stranden en het authentieke Zuid-Holland tot het waterrijke Friesland, bij Belvilla vind je het allemaal! Bovendien zijn veel van de vakantiehuizen kindvriendelijk en is het ook vaak toegestaan om je trouwe viervoeter mee op vakantie te nemen. Benieuwd naar het aanbod?

Bekijk hier alle Belvilla vakantiehuizen in Nederland