Roompot Giethoorn

De meeste mensen zullen aankomende zomervakantie hun vakantie in Nederland gaan vieren. Nu is dus hét moment om alle leuke hotspots van Nederland te bezoeken. Een aanrader is het Venetië van het Noorden en daarmee bedoel ik natuurlijk Giethoorn. In deze blog gaan we het specifiek hebben over een van de leukste Roompot parken in Nederland, namelijk: Vakantiepark Giethoorn. Ben jij benieuwd wat er op dit park en in de omgeving te doen is? Lees dan snel verder!

1. Het park

Midden in het bijzondere dorpje Giethoorn ligt dit Roompot vakantiepark. Giethoorn staat bekend om de vele bruggetjes, grachten, meren en dat is bij dit park niet anders. De entree van het park is via een typische (steile) houten loopbrug en alleen lopend te bereiken. Op het park staan verschillende soorten lodges. Zin om even van het park weg te zijn? Vanaf april tot en met oktober heb je toegang tot een eigen elektrische sloep, zo kan je op de leukste manier Giethoorn ontdekken! Het park ligt namelijk aan een meer, Het Bovenwijde, waardoor je gemakkelijk alle wateren en meren in de omgeving kunt bereiken. Accommodaties

Vakantiepark Giethoorn

2. Accommodaties

Vakantiepark Giethoorn biedt verschillende soorten accommodaties aan. Zo zijn er accommodaties voor 4 personen, 6 personen maar ook 12 personen. Bij het zien van de lodges krijg je meteen een vakantiegevoel. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien. De waterlodge die geschikt is voor zes personen heeft een gezellige leefomgeving met smart-TV en WiFi. Er zijn drie slaapkamers, waarvan twee met een tweepersoonsbed en één met twee eenpersoonsbedden. De zespersoonslodge heeft twee badkamers met douche. Je hebt je eigen terras met tuinmeubilair en ligging aan het water waar ook jouw eigen elektrische sloep ligt. 

3. Faciliteiten

Op Vakantiepark Giethoorn zijn er verschillende faciliteiten. Zo heeft het park een sfeervol eetcafé waar je heerlijk kunt relaxen onder het genot van een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er zowel een buitenspeeltuin als een indoor speeltuin. Wil je een andere soort activiteit doen? Er is ook een escape room aanwezig, dit is een spannend spel voor jong en oud. Bij de receptie is het mogelijk om fietsen te huren. Op dit moment zijn de faciliteiten gesloten tot 1 juni 2020, m.u.v. de buitenspeeltuin.

Giethoorn

4. Omgeving

Giethoorn is onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden en hier zijn veel boerderijen, lange grachten en veel typische bruggetjes. Het dorp is autovrij, dus auto’s kom je hier niet tegen. De beste manier om Giethoorn te verkennen is natuurlijk per boot, maar ook lopend of met de fiets is dit mogelijk. In het centrum van Giethoorn vind je leuke winkeltjes, musea en en restaurants. Op het meer Het Bovenwijde kan je verschillende watersporten beoefenen en de omgeving leent zich perfect om heerlijke wandel- en fietstochten te maken. Ga je liever op pad in een stad? De steden Heerenveen, Zwolle en Meppel zijn gemakkelijk te bereiken vanuit het park.

Bekijk hier de accommodaties op het vakantiepark