reistrends 2015 live like a local Belvilla vakantiehuizen

Wat zijn de vakantietrends van 2015? Trendwatchers als Tessa aan de Stegge en onderzoeksbureaus als NBTC-Nipo brengen traditioneel bij de start van het nieuwe jaar de reistrends in beeld. Hoe verhouden die algemene reistrends zich tot vakantiehuizen? Belvilla neemt je mee en laat je zien hoe je vakantie viert volgens de laatste trends. Deze keer belichten we de trend ‘live like a local’. Deze trend zingt al langer rond, maar verdiept zich dit jaar verder, volgens de experts.

Alsof je er woont

Ben je op zoek naar een authentieke vakantie-ervaring? Wil je een regio echt van binnenuit leren kennen? Dan is een vakantiehuis daarvoor erg fijn. De meeste vakantiehuizen staan gewoon tussen huizen van lokale bevolking. Je haalt je brood dus bij de bakker op de hoek, doet boodschappen op de weekmarkt in het dorp  en groet de buurman met een vrolijke ‘buongiorno’, ‘bonjour’ of ‘buenos días’. Hoe local wil je het hebben?

Tips van kenners

Alhoewel Belvilla ook vakantieparken aanbiedt, vind je bij onze vakantiehuizen over het algemeen geen slagboom en receptie. Onze vakantiehuizen hebben een contactpersoon ter plaatse die je de sleutel geeft en je wegwijs maakt als je dat wenst. De beste tips krijg je van de echte kenners: de mensen die er wonen. De meeste vakantiehuizen bieden een map met waardevolle informatie en op onze website kunnen vakantiehuiseigenaren hun beste tips vermelden. Waar vind je bijvoorbeeld een lekkere bakker? Wat is leuk voor kinderen in de omgeving? Kortom, echte insidertips!

reistrend 2015 live like a local kennerstips Belvilla vakantiehuizen

Je aanspreekpunt ter plaatse kent bijvoorbeeld de lekkerste bakker uit de buurt

Intense vakantiebeleving

Met een beetje afstand van het massatoerisme kun je zelfs toeristische regio’s op een heel andere manier ervaren, veel intenser. Toeristische trekpleisters als het middeleeuwse stadje Lucca proef je bijvoorbeeld op zijn best in de avonduren, als de grote touringcars weer zijn vetrokken. Dan is een stadsappartement in Lucca erg fijn! Sowieso schijnen we dit jaar voor onze stedentrips naar kleinere, meer onbekende steden te gaan. Dat zijn dus twee vliegen in één klap!

lucca-Toscane-Belvilla-vaka

Sla twee vliegen in één klap: ontdek de relatief onbekende stedentripbestemming Lucca vanuit een stadsappartement

Of wat denk je van een vakantie op een agriturismo? Dat is letterlijk proeven van la dolce vita. Op vele Italiaanse boerderijen zie je van dichtbij hoe de boeren leven en hoe de productie van bijvoorbeeld olijfolie en wijn in zijn werk gaat. Misschien kun je zelfs een handje meehelpen!

reistrend 2015 live like a local Lucca Toscane Belvilla vakantiehuizen

Live like a local en proef letterlijk van ‘la dolce vita’

Ga jij het ook ervaren, deze reistrend van 2015? Of heb je al eens iets bijzonder meegemaakt tijdens een vakantie tussen de locals. We zijn benieuwd naar je belevenissen! Wil je ze met ons delen?