griekenland

Wilt u nog de laatste zonnestralen meepikken voordat we officieel weer overgaan op de winter? Dan is nu het juiste moment om een vakantie te plannen naar de zon! Er zijn nog genoeg Europese bestemmingen waar je in dit seizoen heerlijk kan zonnebaden, in het water kan plonzen of ’s avonds kan slenteren over de boulevard.

griekenland-2

1. Griekenland

Griekenland is een heerlijk zonnige bestemming die zich perfect leent voor een weekje weg. Met de korte vliegafstand en het fijne klimaat, is het er in september of oktober nog goed toeven. Hoewel er in oktober iets meer kans op regen is, ben je in september bijna altijd verzekerd van zon. En de verschillende regio’s bieden ieder wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van het eiland Kreta? Of verken je liever Corfu?

spanje

2. Spanje

Wanneer je met de auto op vakantie wilt, is Spanje ook een leuke bestemming voor het najaar. Vooral wanneer je wat meer naar het zuiden trekt, bijvoorbeeld naar Andalusië, kom je de zon zeker tegen tijdens je vakantie. Daarnaast lenen de grotere Spaanse steden zich natuurlijk perfect voor een stedentrip. Verken de bruisende straten van Madrid of bezoek de Sagrada Família in Barcelona.

bonaire

3. Bonaire

Een iets verdere bestemming, maar waar je sowieso verzekerd bent van zon is Bonaire. De temperatuur ligt hier in september en oktober juist op z’n hoogst. Het wordt hier dan gemiddeld tussen de 27 en 32 graden. Perfect weer voor een dagje aan het strand, een boek in de hand en een zomerse cocktail erbij.

italie

4. Italië

Ciao Bella! Ook Italië verwelkomt je nog graag in het naseizoen. Een lekker Italiaans ijsje, oude Romeinse gebouwen en smalle straatjes in combinatie met een fijne temperatuur: klinkt heerlijk toch? Hoewel de temperaturen in Italië iets meer afnemen richting oktober, is het alsnog tussen 26 en 22 graden.

curacao

5. Curaçao

Liever naar Curaçao dan Bonaire? Dat is natuurlijk ook een optie! Ontdek het onderwaterleven, het bruisende Willemstad en geniet dag en nacht van een aangename temperatuur. Met temperaturen tussen de 33 en 27 graden, is het overdag genieten. In oktober is er wel iets meer kans op neerslag.