Er is niets fijner dan even weg te zijn van volle wasmanden, lange to-do-lijstjes en het werk. Voor velen is vakantie een periode waar niks moet en alles mag en waar samen zijn met familie of vrienden centraal staat. De batterij wordt weer helemaal opgeladen en we kunnen genieten van een heerlijk zonnetje. Toch vliegt deze vakantieperiode vaak sneller voorbij dan je hoopt, waardoor je dat heerlijke ontspannen gevoel snel kwijt bent. Geen zorgen, want met deze 4 tips houd je het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast.

Vakantie fotoboek

1. Maak een mooi fotoboek

In het begin van de vakantie weet je vaak wat je allemaal gedaan hebt, maar zodra je thuis bent en de verhalen met anderen wilt delen, wordt het al wat lastiger. Maak daarom mooie foto’s op vakantie en plak ze bij terugkomst in een fotoboek. Iedere keer als je samen met je kinderen, je partner of je vrienden er doorheen bladert, krijg je dat heerlijke vakantiegevoel weer terug.

Tuin

2. Ga in Nederland ook lekker naar buiten

Of je nou in het zwembad ligt, een mooie route aan het lopen bent of op een terrasje zit, Tijdens de vakantie breng je de meeste tijd buiten door. Een tip is om dit thuis ook te doen. Loop bijvoorbeeld na het eten een rondje, pak de fiets naar het werk of ga lekker met een drankje in de tuin of op het balkon zitten. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat wij ons vrolijker voelen en dat willen we natuurlijk ook thuis vast houden.

Italiaans eten

3. Kook de lekkerste streekgerechten

Iedereen heeft wel een favoriet vakantiegerecht, waarvan het water je in de mond loopt. Niet alleen op vakantie kunnen we dit gerecht eten. Vraag bijvoorbeeld eens om het recept en kook dit heerlijke gerecht als je weer thuis bent. Alleen al bij de geur van het eten kom je in de vakantiesferen.

Zonnebrand

4. Smeer jezelf thuis in met zonnebrand of aftersun

Als er één product is dat het vakantiegevoel kan vasthouden, dan is het zonnebrand of aftersun wel. Doordat we op vakantie ons steeds blijven insmeren, raken we gewend aan de geur en associëren we dit meteen met vakantie. Vergeet dus vooral niet als de zon schijnt in Nederland jezelf in te smeren.