wandelvakantie met de hond gastblog Sandra Danen Sauerland Belvilla vakantiehuizen

Veel hondenliefhebbers zullen het herkennen: ook op vakantie hoort je trouwe viervoeter erbij te zijn. Voor Sandra Danen is dat een uitgemaakte zaak. Zij zoekt haar vakantieadressen uit op huisdiervriendelijkheid en is al vijf keer verbleven in een vakantiehuis van Belvilla waar huisdieren ook welkom zijn. Afgelopen zomer verbleef ze met haar ouders en drie honden (een teckel, een westie en een border-collie-pup) een weekendje in het Sauerland, wandelgebied bij uitstek, aldus Sandra.

Huisdieren welkom

Waar Sandra dan op let? “Natuurlijk kijk ik in eerste instantie of huisdieren welkom zijn bij een accommodatie. Uit ervaring weet ik dat huiseigenaren vaak ook wel openstaan voor meerdere honden, ook al is het maximum officieel één. Vanzelfsprekend vraag ik dat op voorhand aan. Het scheelt ook dat onze honden klein zijn en dat ze gewend zijn mee te gaan op vakantie. Een omheinde tuin of afgeschermd terras is ook fijn. Dan hoeven onze honden niet steeds aan de riem. Verder geven wij de voorkeur aan een rustige ligging. Dat doen we enerzijds voor onszelf; wij genieten van natuur en rust. Anderzijds slaan onze honden minder aan in een rustige omgeving, waardoor wij hiermee ook geen overlast veroorzaken.”

Sandra Danen wandelvakantie natuur rust honden Belvilla vakantiehuizen

Sandra kiest voor haarzelf én voor de handen voor een rustige, natuurrijke omgeving

Auto vol met hondenspullen

“Bij zo’n weekendje weg zit onze auto voller met spullen voor de honden, dan spullen voor onszelf.”, lacht Sandra. “Achterin de auto ligt standaard een netje waarmee we bijvoorbeeld een balustrade extra kunnen afzetten. Ook nemen we zelf hondenvoer en bakjes mee. We vinden het belangrijk dat onze honden zich vertrouwd en een beetje thuis voelen als we op vakantie zijn.”

Sauerland favoriet

“Het Duitse Sauerland is voor ons een favoriete regio.”, vervolgt Sandra. “Het is niet te ver rijden en je kunt hier prachtig wandelen over bergpaadjes zonder iemand tegen te komen. Wij zijn hier al meerdere keren geweest, maar waren dit jaar voor het eerst in vakantiehuis Waldhäuschen (‘boshuisje’). Wat ons betreft is dat zeker voor herhaling vatbaar! Het huis oogt klein van buiten, maar bleek van binnen verrassend ruim. We hadden lekker weer en konden veel genieten van het ruime balkon. De balustrade bleek voldoende afscherming te bieden voor onze honden, zodat ze ook zonder riem rond konden lopen. Een echte tuin heb je hier niet, maar wel veel ruimte rond de woning.”

Waldhäuschen Sauerland vakantie met de hond terras Belvilla vakantiehuizen

Het vakantiehuis Waldhäuschen heeft geen eigen tuin, maar wel een groot terras

Voor rustzoekers

“Ook fijn was dat de eigenaar ons enkele dagen vooraf informeerde dat we eventueel al wat eerder mochten aankomen. Bij aankomst vertelde ze dat we zelfs ook wat later konden vertrekken, als we wilden. Erg prettig! En ze had speciaal wat wandelroutes uitgezocht, omdat ze wist dat wij wilden wandelen. Attent is ook de vaste telefoon die in het huis aanwezig is. Mobiele telefoons hebben hier geen bereik en zo kun je toch bijvoorbeeld de eigenaar bellen, mocht het nodig zijn. Ze woont overigens vlakbij. Gelukkig houden wij echt van rust, want naast de landelijke ligging en het gebrek aan mobiel bereik, is er ook geen internet!”, zegt Sandra.

Wandelen met de honden

Sandra gaat verder: “Het huis ligt aan een doodlopende weg waar alleen bestemmingsverkeer komt en wat mountainbikers. Het enige wat we hoorden, waren loeiende koeien en enkele blaffende honden. Gelukkig niet die van ons”, knipoogt ze. “Op zo’n honderd meter afstand is een hotel waar veel wandelingen starten. Overigens merkten wij zeer weinig van dit hotel. In mijn ogen heeft het alleen voordelen. Mocht je wat meer aanspraak willen of eens buiten de deur willen eten, dan kan dat hier.”

“Zaterdag zijn we met de auto via allerlei leuke binnenweggetjes naar het wandelgebied Hoge Bracht gereden. Dat was ons eerder zo goed bevallen dat we nog eens terug wilden. Dit is een redelijk vlak terrein rond een oude watertoren. En natuurlijk vind je in de regio de bekende wandelroute Rothaarsteig. Zondag zijn we met een wandeling gestart bij het hotel en hebben we meer een klim- en klauterweg gevolgd. Ook leuk! We wandelen meestal een paar uurtjes en nemen in onze rugzak wat drinken voor onszelf en de honden mee plus wat te eten als we langer weg blijven. Bovendien neem ik voor de zekerheid mijn GPS mee, zodat we de bewoonde wereld weer terug kunnen vinden.”, lacht Sandra.

wandelvakantie Sauerland hond Belvilla vakantiehuizen

Een rustmomentje onderwerg

Andere hondvriendelijke vakantiehuizen van Sandra

Sandra verbleef al eerder in een huisdiervriendelijk vakantiehuis van Belvilla. Vorig jaar ging de reis naar Ferienwohnung Varste, eveneens in het Sauerland. Mocht je met kinderen reizen, dan zullen zij zich zeker vermaken in de speeltuin die bij het vakantiehuis hoort. Sandra was hier erg gecharmeerd van het bakje water en de hondenkoekjes die de huiseigenaar al voor haar honden had klaargelegd.

Daarvoor verbleef Sandra met de honden in de vakantiewoning Am Dammwildgehege. Dat deze woning bij meerdere hondenliefhebbers in de smaak valt, blijkt onder meer uit deze gatenboekopmerking: “Het is een schitterende uitvalsbasis voor wandelliefhebbers. Ook onze hond heeft ten volle genoten van haar verblijf, ze kon gewoon los lopen buiten, in de bossen en spelen met de hond des huizes.”

huisdiervriendelijk Sauerland honden Belvilla vakantiehuizen

Dit is nog een huisdiervriendelijk vakantiehuis waar Sandra verbleef met honden

Ook het appartement Dachstube in de Hunsrück, iets zuidelijker dan het Sauerland, mocht Sandra en haar honden verwelkomen. Extra leuk bij dit vakantiehuis is de kinderboerderij met konijnen, kippen, ganzen en geiten.

huisdiervriendelijk honden Hunstrück Belvilla vakantiehuizen

Ook in de Hunsrück verbleef Sandra met haar honden in een vakantiehuis

Nog meer keus in huisdiervriendelijke vakantiehuizen

Sandra geeft aan dat ze met haar honden altijd veel keus heeft in vakantiehuizen bij Belvilla. Mocht je zelf op zoek zijn, neem dan een kijkje in onze selectie van huisdiervriendelijke vakantiehuizen. Je kunt zelfs gemakkelijk vakantiehuizen eruit filteren waar twee of drie huisdieren welkom zijn. Probeer het ook eens en vier vaker per jaar Dierendag!