Stel je voor: ben je heerlijk aan het genieten van een welverdiende vakantie in Italië kom je opeens Orlando Bloom tegen! Het kan zomaar, want veel beroemdheden hebben een (tweede) huis in dit prachtige land. Op de volgende plekken bestaat de kans dat je ze toevallig in het wild tegenkomt.

Toscane

Schitterende landschappen, een rijke geschiedenis en lekkere wijn. Dat de Toscane een populaire vakantiebestemming is, is niet geheel vreemd. Vooral kunstliefhebbers komen hier graag en dan met name in steden zoals Pisa en Florence. Maar ook de kust wordt niet overgeslagen. Niet gek dat een aantal beroemdheden hier dan ook zijn gevestigd. Orlando Bloom bijvoorbeeld, die een landgoed ten noorden van Rome heeft. Maar ook zanger Sting heeft een stukje land gekocht, namelijk in Figline Valdarno. Die tijdens zijn verblijf graag honing, olijfolie en wijn produceert.

Bekijk huizen in Toscane

Umbrië

Umbrië: de regio met groene heuvels en veel olijf- en wijngaarden! Bezoek middeleeuwse stadjes en bekijk Romeinse overblijfselen. Een perfecte omgeving om lekker te fietsen en de natuur te ontdekken. Umbrië is sinds kort een nieuwe inwoner rijker, want Ed Sheeran heeft een wijnlandgoed in Paciano gekocht. Ook acteur Colin Firth heeft een huis in Umbrië, namelijk in Città della Pieve. Regisseur George Lucas, bekend van de Star Wars-reeks, heeft een oud-klooster omgetoverd tot villa in Passignano sul Trasimeno.

Bekijk huizen in Umbrië

Veneto

De veelzijdige streek Veneto is er ook een die je eigenlijk niet mag overslaan bij een vakantie aan Italië. Deze streek staat vooral bekend om de plaats Venetië, die natuurlijk onlosmakelijk verbonden is aan de vele grachten met gondels en de kleurrijke gebouwen. Maar in Veneto vind je ook Verona, waar acteur Leonardo di Caprio een appartement heeft. Ook Elton John heeft in deze streek een eigen stekkie, maar dan wel in Venetië.

Bekijk huizen in Veneto

Andere beroemdheden die onder andere een huis in Italië hebben zijn: Robert Pattinson en George Clooney (hebben beiden een huis aan het Comomeer), Will Smith (een landgoed in Sermonta, Lazio) en actrice Meryl Streep (een vakantiehuis in Tricase, Apulië). Welke beroemdheid hoop jij tegen te komen bij je volgende vakantie aan Italië?

Bekijk alle huizen in Italië