De temperaturen gaan langzaam weer dalen en de herfst zit er aan te komen. Dé perfecte tijd om nog even van de nazomer te genieten in Zuid-Europa. Hier kan je ’s avonds nog heerlijk buiten op een terrasje zitten en met een beetje geluk zelfs nog wel een duik in zee nemen. Ook zijn deze temperaturen ideaal voor een city trip. Niet te warm en dus perfect om een dagje door een stad te slenteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van Lissabon of Rome? In onderstaande landen is het ook heerlijk vertoeven. Waar ga jij naartoe?

1. Genieten aan de Côte d’Azur

Luxe jachten kijken in Saint Tropez, een bezoekje aan een casino in Monaco of paardrijden in Sainte-Maxime. Aan de Côte d’Azur is meer dan genoeg te doen. In het najaar liggen de temperaturen hier nog rond de 20 graden. Ideaal dus om nog even van het najaarszonnetje te genieten.

2. Rust en zon op Ibiza

Ja, Ibiza is in het hoogseizoen hartstikke druk, maar hierdoor perfect voor een vakantie in het najaar. De temperaturen zijn nog steeds heel fijn en er zijn veel minder toeristen op het eiland te vinden. Struin over hippiemarktjes, geniet van de zon op het strand of een middagje winkelen in Ibiza Stad. Er is meer dan genoeg te doen voor iedereen.

3. Wijnfeesten in Italië

Heerlijke temperaturen en lokale wijnen proeven. Wat wil je nog meer? In Italië worden in het najaar de druiven geplukt en hier horen wijnfeesten bij. Door heel Italië worden deze feesten anders genoemd, maar ze zijn overal te vinden. Combineer deze feesten met heerlijke temperaturen en je hebt een perfecte vakantie!

4. Griekenland

In Griekenland is het weer gedurende het hele jaar beter dan in Nederland, maar het is natuurlijk extra fijn om daar van te genieten wanneer het hier minder mooi weer is. Ook vind je in Griekenland in het najaar veel minder toeristen. Zo heb je het gevoel even écht weg te zijn en kom je helemaal ontspannen weer terug.

5. Algarve – Portugal

Ook het zuiden van Portugal is perfect om in het najaar nog even van de zon te genieten. Deze bestemming is ook heerlijk voor een vakantie met kinderen. Brede zandstranden en veel mogelijkheden voor boottochtjes. Met een beetje geluk kan je zelfs dolfijnen spotten. Hier vermaakt het hele gezin zich prima!

6. Sicilië

Zon, zee en strand, maar ook vulkanen, prachtige natuur en kleurrijke dorpjes. In Sicilië vind je het allemaal. En het mooiste is ook nog dat je dit alles in het najaar met veel minder mensen hoeft te delen. Ook kan je hier natuurlijk genieten van al het lekkers wat de Italiaanse keuken te bieden heeft. Wat wil je nog meer?

Bekijk alle vakantiehuizen in Zuid-Europa