De zomervakantie is helaas alweer voorbij, maar voordat je het weet staat de herfstvakantie alweer voor de deur. En wat is er dan leuker dan er samen met de kinderen lekker tussenuit te gaan? Wij zetten graag de leukste activiteiten in de herfstvakantie voor je op een rij.

1. Ontdek de Brabantse Kamelenmelkerij

Wist je dat wij ook in ons eigenland een fantastische kamelenmelkerij hebben. In Berlicum kun je een kijkje gaan nemen in de stal, een ritje maken op de kamelen of een glaasje kamelenmelk proeven. In de vakanties kun je zelfs een middagje op kamelensafari. Soms is het zelfs mogelijk om een flesje te geven aan jonge kamelen! Hoe leuk is dat?

2. Ben jij een echte Star Wars held?

Echte Star Wars liefhebbers hoeven zich in de vakantie niet te vervelen. Van 30 september tot en met 11 maart 2018 kun je namelijk naar Star Wars Identities The Exhibition in Utrecht. Doormiddel van verschillende fragmenten uit de films en opdrachten, die verspreid liggen door de gehele expo, kom jij te weten welke Star Wars held je bent.

3. Eropuit in de Ardennen

Wil je er graag een paar dagen tussenuit tijdens de herfstvakantie? Kies dan eens voor een weekendje of midweekje in de Ardennen. Tijdens de herfst is de natuur hier prachtig en kunnen de kinderen lekker buiten ravotten in plassen, bladeren en modder. Maar natuurlijk kun je ook samen gezellige mountainbiketochten maken of een bezoekje brengen aan de mooiste dorpjes, zoals Durbuy of Spa.

4. Stoomtreinliefhebbers opgelet!

Ben jij helemaal weg van oude stroomtreinen en locomotieven? Op 15 oktober 2017 vindt in Haaksbergen de Najaarsstoomdag plaats. Heel het centrum staat in het teken van oude ambachten en voertuigen en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Daarbij kun je ook een kijkje nemen in de treinen van vroeger. Een leuke dag dus voor jong en oud!

5. Spot de Big Five van Nederland

Heb jij altijd al eens wilde dieren willen spotten en de voetsporen beter willen bekijken? Ga dan samen met de boswachter op 20 oktober 2017 in de Sallandse Heuvelrug op zoek naar de ree. Allereerst kun je je buik rond eten met een heerlijk lunch, waarna je vervolgens in verschillende landrovers stapt om samen met de boswachter op zoek te gaan naar dit prachtige dier. Via walkietalkies houdt de boswachter je op de hoogte van wat hij allemaal ziet en onderweg worden er verschillende tussenstops gemaakt om de sporen beter te bekijken. Natuurlijk krijgt ook elke deelnemer een beloning in de vorm van een Grote Vijf Paspoort. Nu de taak aan jou om het zwijn, het edelhert, de bever en zeehonden te spotten.