In het najaar gaan veel vakantiegangers nog even de zon opzoeken in Zuid-Europa, maar wist je dat het ook zeker de moeite waard is om in dit seizoen Noord-Europa te ontdekken? Een echte aanrader is Kopenhagen. De vele kleuren, de vriendelijke mensen en het lekkere eten, zorgen ervoor dat jij nooit meer naar huis wilt!

Ontdek de stad per fiets

Eigenlijk is het typisch Nederlands, maar deze stad is echt de moeite waard om per fiets te ontdekken. Er zijn vele fietspaden en omdat de kleurrijke wijken met bruggen zijn verbonden, is het erg leuk om een dagje een fiets te huren. Zo kun je in een korte tijd toch de hele stad verkennen.

Bezoek de gezellige haven

De knusse haven van Kopenhagen is een ware trekpleister en dat is natuurlijk niet zomaar. Rondom de haven staan verschillende gekleurde huisjes en gezellige restaurantjes, waar je heerlijk kunt eten. Wat je echt eens moet proeven is de gepekelde vis of het Smørrebrød. De Denen zijn hier namelijk dol op! Mocht je na het eten nog wat tijd over hebben, breng dan eens een bezoekje aan het wereldberoemde standbeeld de Kleine Zeemeermin.

Een heerlijk dagje shoppen

Trek je portemonnee maar open, want Kopenhagen beschikt over een van de langste winkelstraten van Europa! Het leuke aan de winkelstraat Strøget, is dat er kleine straten in elkaar overlopen. Zo verdwaal je iedere keer weer in de smalle straatjes van Kopenhagen. Ook als je niets wilt kopen, is het een echte aanrader om de winkelstaten te verkennen. Op elke hoek van de straat is wel een gezellige staatmuzikant te vinden.

Cultuur snuiven

Tijdens je stedentrip in Kopenhagen mag een bezoekje aan de vele bijzondere gebouwen, theaters en paleizen niet ontbreken. Een zeer bijzonder museum is Kasteel Rosenborg. Hier kun je nog zien hoe de Deense Royals leefden. Bewonder de vele kroonjuwelen, de bijzondere schilderijen en voel jezelf even als een echte Deense Adel.

Voel je weer even kind in Tivoli

Tivoli is een sprookjesachtig pretpark midden in het centrum van Kopenhagen. Maak een ritje in de 80 meter hoge draaimolen, ontdek de sprookjeswereld van Andersen of verdwaal in het park en ontdek de mooiste fonteinen en Oosterse gebouwen. Een leuk dagje uit voor jong en oud!

Alle vakantiehuizen in Denemarken