De Costa Brava, Algarve of Toscane zijn natuurlijk heerlijke plekken voor een vakantie, maar echt origineel zijn ze niet. Wanneer je een keer op een andere plek dan normaal wilt komen, dan zijn de onderstaande plekken in Europa iets voor jou. Ontzettend mysterieus, maar daarmee ook erg interessant!

1. Stonehenge, Engeland

Het is nog steeds een raadsel waarom er een stenen cirkel is gebouwd in Engeland. Niemand weet precies waar het voor gebruikt werd, maar het enige dat bekend is, is dat Stonehenge rond de Jonge Steentijd werd gebouwd. Mocht je ooit in de buurt zijn van Amesbury, dan is het zeker de moeite waard om deze plek te bezoeken.

2. Delphi, Griekenland

In Centraal-Griekenland vind je de archeologische opgraving Delphi. Sinds 1987 staat deze plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wat er zo bijzonder is? De klassieken beschouwden deze plek als de ‘navel der aarde’. Delphi bestaat uit ruïnes en orakels, zoals de god Apollo, god van het licht.

3. La Ciudad Encantada, Spanje

In Cuenca, Spanje, vind je deze betoverende stad met bijzondere rotsformaties. Door invloed van water, wind en vorst zijn deze rotsformaties tot stand gekomen. Door de enorme precisie, lijkt het net alsof een bepaalde stad op een mysterieuze wijze is versteend. Wanneer je je in dit gebied begeeft, zal je veel spectaculaire beelden tegenkomen.

4. Externsteine, Duitsland

Een andere bijzondere rotsformatie, vinden we in het Teutoburgerwoud in Duitsland, in de buurt van Detmold. Ongeveer 120 miljoen jaar geleden zijn de stenen van zandsteen ontstaan. Dat het een raadsel is blijkt uit het volgende: er zijn sporen van menselijk gebruik uit de middeleeuwen, en dan mogelijk uit de prehistorie, op teruggevonden.

5. Rio Tinto, Spanje

Rio Tinto betekent letterlijk ‘gekleurde rivier’ en dat is deze rivier in Spanje zeker. De roodkleurige rivier begint in de Sierra Morena (Andalusië) en stroomt naar de Golf van Cádiz, waar het in de buurt van Huelva in de zee uitmondt. Waarom het water rood is? Dit komt door de mijnbouwactiviteiten rondom de rivier, waardoor het water zwaar vervuild is.

6. Crooked Forest, Polen

Ooit bomen met een gekke kronkel in de stam gezien? Het ‘Crooked Forest’ is een bos van vreemd gevormde pijnbomen, gelegen in Nowe Czarnowo in Polen. De pijnbomen werden rond 1930 geplant. Er wordt gedacht dat er gereedschap is gebruikt of een bepaalde techniek is toegepast om de bomen op deze manier te laten groeien. Maar hoe precies is tot op de dag van vandaag niet bekend.