Misschien sta je er niet zo bij stil, maar een brug is misschien wel het mooiste object van een stad. En of je nu in Noord-Europa of Zuid-Europa op vakantie gaat, op of vlak bij elke brug staan er tal van mensen die een mooie foto willen schieten voor de thuisblijvers. En zeg nu zelf: als jij er een tegenkomt wil je toch ook even snel een kiekje nemen met jezelf op de brug in een goede pose? Om nog meer van zulke mooie plaatjes te kunnen schieten, delen we graag de meest indrukwekkende bruggen in Europa met jou!

1. Wandel over Ponte di Rialto

Venetië is een prachtige stad en wordt vooral gekenmerkt door haar bijzonder mooie bruggetje. Vaar met een bootje over het grootste kanaal van deze stad en geniet van het prachtige uitzicht op Ponte di Rialto. Na een fijn boottochtje kun je er zelfs voor kiezen om in de kleine winkeltjes op de brug te shoppen.

2. Waan je op grote hoogte in Tirol

Omringd door bossen en prachtige bergen, vind je deze bijzondere, lange hangbrug (Highline 179) in Tirol. De brug is 1.20 meter breed, 406 meter lang en 114 meter hoog, waardoor je een fantastisch uitzicht hebt over het bergachtige landschap. Daarbij is deze brug in 2014 opgenomen in het Guinness Book of Records als langste voetgangersbrug in Tibet style.

3. Laat je betoveren door Ronda

Andalusië is één van de mooiste regio’s in Zuid-Europa, waar je jezelf op sommige plekken in 1001 nachten kunt wanen. Maar wist je dat deze regio ook over fantastische bruggen beschikt? In Ronda vind je Puente Nuevo. Deze brug loopt over een lange en diepe kloof, waardoor je op sommige punten fantastische foto’s kunt maken. Deze brug is zeer berucht door de ‘geheime’ kamer die onder de centrale boog ligt. Deze kamer werd vroeger gebruikt als gevangenis en later ook als martelkamer. Durf jij eroverheen te wandelen?

4. Steek de rivier over in London

De Tower Bridge in London behoort natuurlijk ook tot een van de meest indrukwekkende bruggen van Europa. Deze brug is maar liefst 244 meter lang en loopt over de bekende rivier de Theems, waardoor verschillende plekken van London met elkaar verbonden zijn. Vanaf de kade voor de Tower of London kun je een prachtige foto maken. Tip: bewonder de brug ook eens in het donker. Dankzij de verlichting is het werkelijk een plaatje om te zien!

5. Bewonder Pont Saint Bénezet

Dat Parijs over fantastische bruggen beschikt, weet bijna iedereen wel. Maar wist je dat er nog veel meer bruggen in Frankrijk te bewonderen zijn? Een daarvan is Pont Saint Bénezet in Avignon. Deze bijzonder brug bestond ooit uit 22 bogen en behoort tot de werelderfgoedlijst van UNESCO. Door oorlogen en de stevige stroming in de rivier zijn er helaas van deze historische burg nog maar 4 bogen over.