Matterhorn Zwitserland

Het nieuwe wintersportseizoen staat op het punt om weer te beginnen. Nog enkele weken, en dan mogen we weer hopen op mooie witte pistes in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitersland en Italië. Het hart van de échte wintersporter gaat dan weer harder kloppen: welke pistes ga je dit jaar zien? Wil jij dit seizoen de mooiste pistes van Europa bezoeken? Zet dan de volgende pistes op je lijst!

Dalafdaling in Zermatt

Zermatt staat natuurlijk bekend als het gebied met de Matterhorn, de meest sexy berg in Europa. Het uitzicht op deze berg alleen is al genoeg om op deze lijst te komen. De echte reden dat we Zermatt op de lijst hebben gezet zijn de meerdere dalafdalingen die je kunt maken vanaf de Klein Matterhorn. Je gaat hier van 3883 meter terug naar 1620 meter over zo’n 17 kilometer piste. Een echte must do! Let op: het is wel een piste voor gevorderde skiërs.

Sella Ronda in Dolomiti Superski

Piste Superski DolomitiDolomiti Superski is een enorm gebied in Italië, bestaande uit een twaalftal gebieden. Italië staat doorgaans niet bekend als wintersportbestemming, maar de Dolomieten zijn geweldige bergen om te zien. De Sella Ronda is hier niet een enkele afdaling, maar een volledige excursie. Het is een trip die je ongeveer 5-6 uur gaat kosten, met 26 kilometer aan pistes, 4 valleien, en 3 gebieden. De Sella Ronda laat je hiermee de mooiste stukjes van de Dolomieten zien. Let wel op met je tijdsplanning: je wilt de laatste lift niet missen!

Sache in Espace Killy

Zegt Espace Killy je niets? Het is de naam voor het overkoepelende gebied waar de zeer bekende dorpen Tignes en Val d’Isere onderdeel van uitmaken. Het is naar mijn mening het mooiste gebied van Frankrijk. Het heeft een enorme variëteit aan natuur, prachtige pistes, leuke dorpjes en geweldige uitzichten. De mooiste afdaling hier is de zwarte piste Sache; deze neemt je van de top van l’Aigulle Percee op 2800 helemaal naar Les Brevieres op 1800 meter. Hij begint hoog in de bergen en eindigt in de bossen onderaan het stuwmeer. Hoewel de piste als zwart gemarkeerd staat, is alleen het laatste stukje echt zwart vanwege de bukkels. Als je dit aandurft, dan is het absoluut de moeite waard!

Sarenne in l’Alpe d’Huez

Alpe d'Huez

La Sarenne in de l’Alpe d’Huez is een van de langste geprarepeerde pistes ter wereld. Deze 16 kilometer lange piste neemt je van de top van Pic Blanc op 3300 meter terug naar 1500 meter. Het is een zwarte piste en op sommige stukken heel stijl. Echter, als je er vroeg bent, dan ligt de piste er echt geweldig bij en zou het voor de meeste wintersporters goed te doen zijn.

No. 47 in Skijuwel Alpbachtal-Wildschönau

Oostenrijk mag natuurlijk niet missen in deze lijst. De naam van het gebied is hier ook bijzonder toepasselijk, want het is echt een juweeltje. Niet alleen vanwege piste 47, maar ook omdat het een relatief rustig gebied is in het drukke Tirol. De piste is in typische Oostenrijkse stijl niet heel hoog, maar wel zeer lang en goed van kwaliteit. Het uitzicht dat je hebt is dat op de vallei en het dorpje Alpbachtal. Het echte wintersport gevoel!

Mis jij nog een piste in deze lijst? Laat het ons weten in een reactie!