De meeste van ons zitten inmiddels alweer een aantal weken thuis en het blijft onzeker wanneer ons leven weer terug naar ‘normaal’ gaat. Met het mooie weer is het verleidelijk om lekker veel buiten te zijn, maar het blijft natuurlijk verstandig om gewoon binnen te blijven. Heb jij Netflix, Videoland en HBO inmiddels al uitgespeeld of ben je gewoon op zoek naar nieuwe inspiratie voor een leuke film of serie voor vakantie inspiratie of gewoon ter afleiding? Wij zetten een aantal series en films voor je op een rijtje, waarbij je misschien zelfs de nodige vakantie inspiratie kunt opdoen!

1. Game of Thrones

Deze serie vol spanning en sensatie, maar ook liefde en romantiek komen hier om de hoek kijken. Het speelt zich af in een mythische wereld, waarin je helemaal wordt meegenomen en even vergeet dat je thuis op de bank zit. Met maar liefst 8 seizoenen is er genoeg kijkplezier voor de komende weken. Bovendien is een deel van de serie opgenomen in het adembenemende Dubrovnik, gelegen in Kroatië, wat direct voor de nodige vakantie inspiratie zorgt!

2. The Wild Life

Zeg eens eerlijk, ook jij hebt wel eens gedroomd van een vakantie op een onbewoond eiland, toch? Deze animatieserie vertelt het verhaal van een piloot die in z’n eentje op een eiland strandt. Ook al is hij nog zo handig, het blijkt toch weer dat een helpende hand soms erg goed van pas komt. Een leuk verhaal om met het hele gezin vanaf de bank te beleven!

Film kijken met de kinderen

3. Dark tourist

Toerisme betekent niet alleen zon, zee en strand aan de Costa Brava. De Nieuw-Zeelandse journalist gaat op zoek naar de meest bijzondere bestemmingen en ontdekt hierbij ook de duistere kant van het toerisme. Hij dompelt zich onder in de lokale culturen en doet mee aan slachtrituelen in Afrika, duikt in het narcotoerisme in Colombia en ontdekt de minder bekende kant van Cyprus. Een kleine wereldreis vanaf je bank, waar je kennismaakt met de interessante gebruiken van verschillende culturen en excentrieke plekken ontdekt. 

4. La casa de papel

Deze Spaanse serie heeft de wereld veroverd! En dat is niet voor niets, want deze spannende serie draait om een grote overval door een verzameling van criminelen. Dit gaat natuurlijk niet altijd op rolletjes, waardoor je telkens weer aan de lippen hangt van El Profesor, het masterbrein achter de hele operatie. Inmiddels staan er alweer vier seizoenen op je te wachten, waarbij je niet alleen vakantie inspiratie in Spanje zult opdoen, maar over de hele wereld. Verder verklappen we niks, dus ga maar snel kijken!

Film of serie kijken met je partner

5. Our Planet

Ben jij een dierenliefhebber? Dan is deze serie echt iets voor jou! In de verschillende afleveringen neemt sir David Attenborough je mee door diverse landschappen, waardoor je je helemaal in de pracht van de natuur waant. Bovendien laat hij ook de effecten van de klimaatverandering zien. Een wijze les natuurlijk, voor zowel jong als oud!

6. Friends

Heb je gewoon zin om lekker te lachen voor de tv? Dan mag de klassieker Friends niet ontbreken in je lijstje. Dit is hét moment om alle afleveringen in de goede volgorde te kijken. Nu we zelf even niet samen kunnen komen met onze vrienden is het juist heerlijk om mee te kijken met deze komische vriendengroep! Tijd om onderuit te zakken op de bank met genoeg snacks binnen handbereik (Joey doesn’t share food!!) en laat het bingewatchen maar beginnen!

Wat is jouw favoriete serie of film?

Heb jij een film die je kan blijven kijken? Of heb je toevallig onlangs een nieuwe serie ontdekt die je wil aanraden? Laat ons weten in de comments welke series of films jou vakantie inspiratie geven! Heb je nog zin om nog meer vakantie inspiratie op te doen?

Bekijk hier alle Belvilla vakantiehuizen