Heb jij altijd al eens boven de wolken willen staan of er juist net onder? Bezoek dan eens de hoogtepunten van Europa. Wandel bijvoorbeeld op 3.000 meter hoogte in Oostenrijk, kies voor een ritje in de gondel in Frankrijk of geniet van een adembenemend uitzicht vanaf de bergen in Zwitserland. Ook als je liever dichterbij huis verblijft zijn er prachtige hoogtepunten te vinden.

grossglockner

1. Ontdek het hoogtepunt van Oostenrijk

Oostenrijk staat natuurlijk bekend om haar vele hoge bergen, maar er is toch wel één plek waar je echt geweest moet zijn als je van hoogtes houdt. De Groβglockner is maar liefst 3.798 meter hoog en ligt op de grens van Karinthië en Tirol. Daarbij is dit niet alleen het hoogste punt van Oostenrijk, maar ook van de Oostelijke Alpen. Naast skifanaten, is dit de ideale plek voor wandelliefhebbers

mont-blanc

2. De reus van Frankrijk en de Alpen

De Mont Blanc is misschien wel de bekendste berg van Europa en mag daarom ook niet ontbreken in het rijtje. Deze reusachtige berg is ruim 4.811 meter hoog, waardoor het een geliefde plek is voor bergbeklimmers, wandelaars en skiërs. Vanaf de top heb je werkelijk een schitterend uitzicht over het Franse landschap.

dufourspitze

3. Op het hoogtepunt van Zwitserland

Misschien klinkt de Dufourspitze berg je niet heel bekend in de oren, maar deze berg mogen we absoluut niet vergeten. De Dufourspitze is 4.635 meter hoog en ligt op de grens van Italië en Zwitserland. De berg maakt onderdeel uit van het Monte Rosa Massief en wordt beschouwd als Zwitsers-Italiaans gebergte. Omdat de top zich op Zwitsers gebied bevindt, behoort deze bijzondere berg tot Zwitserland.

zugspitze

4. Hoogtepunten dicht bij huis

De 2963 meter hoge Zugspitze is misschien niet het hoogste punt van Europa, maar is toch zeker een bijzonder natuurverschijnsel in zijn soort. Deze berg ligt op de grens van Duitsland en Oostenrijk en met de Tiroler Zugspitzbahn ben je binnen no-time op de top. Op de top van de berg heb je vanaf het restaurant een prachtig uitzicht over de omgeving.