Raak jij langzaam maar zeker in een winterdip door het deprimerende weer? Wij kunnen het ons voorstellen dat je nu al klaar bent met de donkere, koude dagen. Deze tips helpen je een winterdip te voorkomen of te verhelpen. Wat is jouw ultieme anti-winterdip tip?

1. Ga lekker naar buiten

Hoewel de zon maar een paar uur per dag schijnt, is het wel belangrijk om een paar van die zonnestralen mee te pikken. Heel de dag binnen zitten, daar wordt natuurlijk niemand vrolijk van! Even wat frisse lucht scheppen en een ommetje maken. Je zult merken dat je al snel nieuwe energie krijgt!

hardlopen-winter

2. Blijf bewegen

Soms lijkt het meer energie te kosten, dan dat het oplevert: sporten. Toch krijg je er wel daadwerkelijk nieuwe energie van, waardoor jij je meteen een stuk fitter voelt! Het is dus helemaal geen raar idee om in de winter wat vaker de sportschool binnen te stappen. Kun je meteen aan je zomerlichaam werken.

3. Plan leuke dingen

In de winter is het belangrijk dat je leuke dingen blijft doen. Dat geeft je de kans om naar iets uit te kijken en dat maakt die donkere dagen meteen een stuk zonniger! Ga lekker op pad met je gezin, partner of vrienden of trakteer jezelf eens op een heerlijk etentje.

4. Sta op tijd op

Ik denk dat we allemaal het liefst zo lang mogelijk op koude winterdagen in bed blijven liggen, maar vaak word je er alleen maar vermoeider door. Daarom is het belangrijk dat je in de winter ook een ritme aanhoudt. Je moet daarbij natuurlijk niet te laat naar bed gaan, om dat je dan niet aan je slaapuren komt.

strand-curacao

5. Ontvlucht de winter

Mocht je nou de tijd en het geld hebben, dan is het altijd een optie om in een warme bestemming te overwinteren. Lekker naar de Canarische eilanden, of zoek de zon wat verder op in Curaçao of Bonaire!

6. Bekijk de positieve kanten van de winter

Eerlijk is eerlijk, de winter is wel het meest knusse seizoen van het jaar. Lekker met een dekentje op de bank, je favoriete series kijken met een brandende open haard erbij. Onbeperkt chocomelk drinken en jezelf lekker dik aankleden. O en als het dan ook nog gaat sneeuwen, geeft dat ook wel een mooi gezicht (tenminste als je er niet doorheen hoeft).

warme-chocolademelk

7. Boek een vakantie naar de zon

Het allerbeste om de winter door te komen is alvast een zonnige bestemming uitkiezen voor je volgende vakantie. Er is niets fijner dan aftellen naar een vakantie waar je zo naar uitkijkt! Op onze website vind je genoeg zonnige bestemmingen waar je uit kan kiezen! Wat dacht je van Spanje of ga je liever Kroatië ontdekken?