Ierland: het land van Guinness, mysterieuze meren en St. Patrick’s day. Tenminste, dat is vaak waar we aan denken bij het horen van de naam. Ierland wordt steeds vaker uitgekozen als vakantiebestemming. Waarom? Nou bijvoorbeeld door onderstaande punten!

Beara Peninsula

1. Beara Way

De Beara Way is een wandelroute van 121 kilometer lang die over het schiereiland Beara Peninsula loopt. De route staat bekend als één van de mooiste van Ierland en brengt je naar gezellige dorpen. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten over het Ierse landschap.

Guinness bier

2. Guinness

Wanneer je een bezoek brengt aan Ierland, kan dat niet zonder Guinness gedronken te hebben. Dit gitzwarte bier werd voor het eerst gebrouwd in Dublin, waar de brouwerij in 1759 werd gesticht door Arthur Guinness. Het bier bestaat uit vier ingrediënten: water, hop, gister en barley. Tegenwoordig kun je een bezoek brengen aan het Guinness Storehouse, dat zit gevestigd in de voormalige brouwerij. Volg een rondleiding en je weet alles over Guinness!

Bru na Boinne

3. Brú na Bóinne

Deze archeologische vindplaats ligt aan de rivier de Boyne en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wat er zo bijzonder aan is? Je vindt er prehistorische monumenten waaronder grafheuvels en een paar neolithische gebouwen. Beleef de historie tijdens een tour waarbij je de monumenten kan bezoeken.

Kylemore Abbey

4. Kylemore Abbey

Het voormalige landhuis en klooster Kylemore Abbey, vind je in de buurt van het dorpje Letterfrack. Wandel door de prachtige tuinen of bezoek het huis van het klooster, dat tegenwoordig geopend is voor publiek. Daarnaast vind je nog een heel ander bijzonder gebouw op dit grondgebied, namelijk een replica van de kathedraal van Norwich.

Glendalough

5. Glendalough

Het romantische en ruige Ierland in één: dat beschrijft in het kort Glendalough. Deze Ierse vallei ligt in de Wicklow Mountains, met daarin een kloosternederzetting van St. Kevin. De overblijfselen van dit klooster behoren tot de oudste christelijke overblijfselen van Europa. Het dal ligt tussen verschillende meren wat voor prachtige plaatjes zorgt.

Wist je dat?

  • De televisieserie Game of Thrones in Ierland is opgenomen?
  • De Wild Atlantic Way, een route langs de gehele westelijke kust van Ierland, maar liefst 2500 kilometer bedraagt?
  • Er in diverse plaatsen de zogenoemde Ierse taal ‘Gaelic’ nog gesproken wordt?
  • Dat 11% van de Ierse bevolking rood haar heeft? Dat is het op één na hoogste percentage per wereld.
  • De klaver het symbool van Ierland is?