Portugal staat ook wel bekend als het land van de traditionele Fado, de overheerlijk port en de vele cultuurschatten. Er zijn echt talloze redenen te bedenken om een bezoek te brengen aan dit veelzijdige land. De beste reden is misschien wel het ontdekken van de meest mooie stranden. Met maar liefst 271 blue flag beaches, beschikt Portugal over vele schone stranden, waarbij ook nog eens rekening wordt gehouden met het milieu. Van surfstranden tot aan privéstrandjes en van liefelijke baaitjes tot aan levendige drukke stranden, Portugal biedt voor ieder wat wils!

Praia de Salema

1. Praia de Salema beach (Salema, Algarve)

Wanneer je even wilt ontsnappen aan de drukte, dan is een bezoek aan Praia de Salema zeker de moeite waard! Deze prachtige baai is verscholen tussen verschillende rotsformaties, waardoor deze plek de ideale uitvalbasis is om even helemaal tot rust te komen. Het goudgele zandstrand en de kleurrijke vissersbootjes zijn typerende elementen voor deze plek.

Praia de Guincho

2. Praia do Guincho (Costa de Lisboa)

Voor de surfers onder ons is dit strand, vlak bij de stad Lissabon, werkelijk een pareltje. Het strand is gelegen in een nationaal park, waardoor het een wild en ruig karakter heeft. De constante bries zorgt voor enorme golven, waardoor de gevorderde surfers hun mooiste tricks kunnen laten zien!

Praia de Falesia

3. Praia da Falesia (Albufeira, Algarve)

Albufeira is voornamelijk populair om zijn levendige uitgaanscentrum, maar ook de stranden zijn hier werkelijk fenomenaal. De prachtige rode rotsen begrenzen het lange zandstrand. Daarnaast zorgen de rotsen voor het tegenhouden van de wind, waardoor het zowel in het voor- als naseizoen hier heerlijk vertoeven is.

Zambujeira do Mar

4. Zambujeira do Mar (Zambujeira, Alentejo)

Dit exotische strand is gelegen aan het vissersdorpje Zambujeira. Na het bewandelen van vele traptreden kun je met eigen ogen het verlaten strand bewonderen. Bezoek je voor het eerst dit strand? Pas dan bij vloed op voor de scherpe rotsstenen.

Praia de Aljezur

5. Praia da Amoreira (Aljezur, Algarve)

Dit bijzondere strand, wordt ook wel het best bewaarde geheim van de Algarve genoemd. Het ongerepte zandstrand is populair bij surfers, vissers en vakantiegangers, die willen ontsnappen aan de drukte van de steden. Tussen de rotsen in liggen heerlijke minibaden, maar je kunt natuurlijk ook verkoeling zoeken in de zee.