Het is weer bijna zover: de engste dag van het jaar, Halloween! Op deze dag is niets eng genoeg en ondanks dat we het in Nederland nog niet zo fanatiek vieren als in Amerika willen we toch in de enge sferen meegaan. Eerder besproken we op onze blog een paar van de engste plekken van Europa maar er zijn er nog veel meer. Wie zou hier nog niet dood gevonden willen worden?

Hoia Baciu – Roemenië

In Roemenië ligt een bos dat bekend staat als het meest behekste bos van de wereld. Het Hoia Baciu woud is open voor publiek en als je zin hebt kun je er gewoon een wandelingetje maken. Houd wel in je achterhoofd dat de mensen die je voor waren klagen over lichamelijke pijn en uitslag na het betreden van dit behekste woud. Misschien heeft dit te maken met de herder die er vroeger met zijn 200 schapen spoorloos is verdwenen en nooit meer is teruggevonden? Ook de planten die in het bos groeien zijn niet alledaags en komen onnatuurlijk over. Durf jij hier een boswandeling te maken?

Château de Brissac – Frankrijk

Dit oude kasteel in Frankrijk ziet er misschien sprookjesachtig uit maar niets is minder waar. Dit prachtige gebouw heeft de reputatie één van de meest behekste plekken van het land te zijn. De geschiedenis van dit kasteel is ook niet bepaald een sprookje. Het verhaal gaat dat de vroegere bewoner zijn vrouw en haar minnaar hier op een vreselijke manier heeft vermoord en dat hun geesten nog ronddwalen na middernacht. We gaan er nog even over nadenken of we dit “vakantiehuis” willen toevoegen aan de collectie..

Ochate – Spanje

Het vervloekte stadje Ochate in Spanje is niet bepaald de plek waar je graag wilt wonen. Sterker nog, dit dorp is bekend omdat het tot aan twee keer toe al haar inwoners verloor door onbekende redenen. De verhalen gaan dat in het dorp veel spoken aanwezig zijn en dat er paranormale activiteiten plaatsvonden. Als je interesse hebt om dit dorp een bezoek te brengen dan moet je de moeite nemen om een lange wandeling te maken, er is geen andere manier om deze plek te bereiken. Bij aankomst is het enige wat je nog kunt bekijken een oude toren want verder is er niets meer over van Ochate.. op de spoken die er dwalen na.

Poveglia – Italië

Poveglia is een klein eilandje niet zo ver van Venetië dat bekend staat als spookeiland. Het eiland werd jaren geleden gebruikt om zieke mensen weg te houden van het vaste land. Er zouden 250.000 mensen gestorven zijn op Poveglia. In 1922 werd er een psychiatrisch ziekenhuis gebouwd op het eiland. Volgens de verhalen zou de dokter hier zelfmoord hebben gepleegd omdat hij gek werd van de geesten van overledenen die op het eiland dwaalden. Wij gaan dan toch liever een weekendje naar Texel.

Pluckley – Engeland

Pluckley is een oud dorpje in Engeland dat wordt gezien als een van de bekendste griezelsteden. Als je dit dorpje durft te bezoeken zal je verschillende verhalen horen over enge gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld. Zo staat er een oude boerderij waarvan de bewoner zelfmoord zou hebben gepleegd, en zijn geest zou nog steeds ronddwalen in het dorp. Of misschien kom je wel de geest tegen van de vrouw die zichzelf in brand heeft gestoken of van een man die door een zwaard aan de muur werd gespiesd. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van alle gruwelverhalen die zich af zouden hebben gespeeld in dit dorp. Op de spookverhalen na is Pluckley een typisch oud Engels dorpje met mooie gebouwen en veel cultuur.

Als je zin hebt in een vakantie naar Engeland en ook een beetje van griezelen houdt, hebben we het perfecte vakantiehuisje voor jou in dit bekende spookdorp. Het huis is erg gezellig en sfeervol ingericht dus daar hoef je niet bang voor te zijn.. Bekijk het vakantiehuis hier.