Bij het woord vakantie denk je waarschijnlijk meteen aan een zwembad, zonnen, cocktails en een ijskoud biertje. Het enige waar je voor gestoord wilt worden is om te gaan eten. Als je wat meer wil bewegen, kan je gaan voor een ontspannen strandwandeling, een dagtripje naar een stad of een eindje gaan fietsen. Maar wat nou als je meer uitdaging en beweging wil op vakantie? Actief bezig zijn op vakantie kan namelijk heerlijk zijn!

Bewegen is niet alleen erg gezond,maar er komt ook een stofje vrij in je lichaam waardoor je je een stuk beter voelt tijdens de vakantie. Klinkt als een win-win situatie, toch? Een vakantie is bovendien het perfecte moment om een nieuwe sport uit te proberen. Ga bijvoorbeeld windsurfen in de Noordzee bij Zeeland of parachutespringen op Texel. Na een actieve dag in de natuur staat je eigen Belvilla vakantiehuis op je te wachten om tot rust te komen.

Geniet van de omgeving

Voor elk niveau zijn er activiteiten die je op vakantie kan uitoefenen! Door heel Nederland vind je namelijk eindeloze mooie wandel- en fietsroutes. Of je nu door de heuvels van Zuid-Limburg fietst of juist kiest voor de bossen op de Veluwe, te voet of op de fiets zie je de mooiste plekjes

Ken je bijvoorbeeld het Pieterpad? Dit is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. Via dit pad loop je van Pieterburen tot aan Maastricht een leuke uitdaging voor de wandelaars onder ons! Je kan er voor kiezen om heel het pad te lopen of juist een enkele etappe, je leert Nederland op een hele nieuwe manier kennen.

En dan hebben we het nog niet eens over het speciale Wadlopen gehad. De trots van Nederland zijn zeker de Waddeneilanden. Doordat de Waddeneilanden zo dicht bij huis zijn, realiseren mensen zich niet hoe uniek de Waddenzee eigenlijk is. De Waddenzee verandert een aantal keer per dag. Het ene moment is het een zee vol woeste golven en voordat je het weet is het veranderd in wadplaten vol leven. Tijdens de wandeling komt de zee droog te liggen en loop je dus eigenlijk ‘door de zee’. Beide wandelactiviteiten zijn een enorm unieke ervaring, dicht bij huis!

Voor de waterratten 

Ben jij graag op zoek naar nieuwe uitdagingen, vind je het geweldig om actief bezig te zijn op vakantie en ben je graag op het water? Ook dan is de keuze voor activiteiten enorm in Nederland! Ga bijvoorbeeld varen op de Biesbosch, vissen in Zeeland, waterskiën op het IJsselmeer, zwemmen in de Vinkeveense plassen of zeilen op een van de andere mooie meren die Nederland te bieden heeft!

Actief op vakantie

Verleg je grenzen

Voor de wat gevorderde actievelingen onder ons is er natuurlijk ook genoeg te doen tijdens een vakantie. En ja, ook in Nederland. Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je bijvoorbeeld parachute kunt gaan springen. Een van de populairste plekken hiervoor is op het Waddeneiland Texel. Of wat dacht je van racen met een kitebuggy over het strand? Voor iedereen is er een activiteit die bij jouw wensen past.

Ben je opzoek naar een leuk vakantiehuis voor een actieve vakantie in Nederland? Bij Belvilla hebben we meer dan 2.700 vakantiehuizen in Nederland die perfect zijn als basis voor een actieve vakantie.

Bekijk alle vakantiehuizen in Nederland