Wandelend door de straten van Parijs, waan je jezelf even in een andere wereld. Parijs telt namelijk 20 verschillende wijken, die ook wel arrondissementen genoemd worden. Elke wijk heeft zijn eigen sfeer en charme en daarbij valt er overal wel wat te zien en te doen. Wat je echt niet mag overslaan zijn de arrondissementen 1, 6, 11 en 18! Een groot voordeel is dat je met de metro binnen no-time in een andere wijk staat. Ervaar het zelf tijdens een fantastische stedentrip in deze wereldstad!

Parijs centrum

1. Ontdek het centrum van Parijs in het 1e arrondissement

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat het 1e arrondissement het centrum, oftewel het hart van Parijs, is. Hier liggen dan ook de bekendste bezienswaardigheden, lopen de meeste toeristen en valt er op elke hoek van de straat wel wat te beleven. Wat je hier echt niet mag overslaan zijn Musée Louvre, Arc du Triomphe en de oudste brug van Parijs, Pont Neuf. Als je even wilt bijkomen van deze druk bezochte bezienswaardigheden, dan kun je je terug trekken op het stille pleintje Place Dauphine.

Germain Saint Paris

2. Struin door Saint Germain, het 6e arrondisement

Saint Germain is één van de hipste wijken van Parijs met luxe restaurantjes en chique winkeltjes. Het is dus belangrijk dat je hier met een goed gevulde portemonnee komt. Naast fashion en lekker eten zijn er hier ook tal van culturele bezienswaardigheden te vinden, want het 6e arrondissementen staat ook bekend als een gezellige kunstenaarswijk. In deze wijk staat onder andere de kerk St. Sulpice, die erg populair is geworden door het boek de ‘Da Vinci Code’.

Arrondissement 11

3. Dansen en feesten kan in het 11e arrondissementen Popincourt

Ben je al heel de dag in de weer met het bezoeken van de mooiste bezienswaardigheden en wil je graag even wat anders? Dan moet je beslist naar Popincourt. Deze wijk staat namelijk bekend om zijn grote uitgaansgelegenheden en prachtige pleinen. Ook vind je hier het bekende Cirque Napoléon, waar tegenwoordig nog bijzondere voorstellingen gegeven worden.

Arrondissement 18

4. Het 18e arrondissementenbiedt voor ieder wat wils!

Butte-Montmartre is een van de meest populaire wijken van Parijs. Of je hier nou komt om te winkelen, te dansen of te eten, er is werkelijk voor iedereen iets te doen. Hierdoor kan het in deze wijk soms heel erg druk zijn. Toch kan je rust vinden in achteraf gelegen smalle straatjes. Mocht je een schitterend uitzicht over Parijs willen, dan kun je via steile traptreden omhoog lopen naar het schilders pleintje Place du Tertre. Eenmaal boven is het uitzicht over Parijs fantastisch!