Iedereen kent ze wel, de ‘standaard types’ op het strand of bij het zwembad. De net gearriveerde vakantieganger die al lekker in de zon heeft gelegen en daardoor een mooie rode kleur heeft gekregen of juist die ontzettend witte Engelsman die gewoon niet bruin wil worden. En wie heeft er niet weleens per ongeluk op een hoop zand gestaan dat achteraf het zandkasteel van dat schattige kindje bleek? Deze en meer herkenbare situaties op het strand en zwembad lees je hieronder.

1. De rode kreeft

Soms loopt er op het strand iemand langs van wie je denkt: Autsch, die gaat vanavond voelen dat hij te lang in de zon heeft gezeten met een rood lichaam als gevolg. Daarom: smeren, smeren, smeren en niet te lang in de volle zon!

2. De lichtgevende Engelsman

Een rode huid verbrand door de zon is niet fijn maar je kent vast ook wel de Engelsman die zo’n ontzettend lichte huid heeft dat hij bijna licht geeft. Vooral erg vervelend voor deze persoon want hij zal sowieso niet heel erg bruin gaan worden tijdens de vakantie. Maar positief voor ons. Je beseft je ineens weer dat je helemaal niet zo wit bent als je zelf denkt.

3. Burn burn….

Lig jij heerlijk aan een zonnige bestemming aan het strand te genieten? Af en toe lekker even afkoelen in het water is dan geen verkeerd idee. Maar ja, je moet wel van je bedje naar de zee zien te komen. En dat zand is warm! Hoe doe jij dit? Rennend naar de zee of probeer je heel voorzichtig op je slippertjes de zee te bereiken?

4. Bepakt en bezakt zoeken voor een mooi plekje

Het is mooi weer, de kinderen zijn uitgelaten en zelf ben je ook wel aan wat verkoeling toe. Dus wat lijkt dan een goed plan? Op naar het strand! Enthousiast begin je in te pakken want voor iedereen moet er natuurlijk speelgoed mee, een boekje om te lezen, voldoende zonnebrand, handdoeken enzovoort. En zo is het zomaar gebeurd dat je helemaal volgeladen naar het strand vertrekt. Bij het strand aangekomen was je natuurlijk niet de enige met dit idee en begint de zoektocht naar een goed plekje.. juist met al die spullen die je al ingepakt had. Advies: neem alleen het hoognodige mee. Kinderen vermaken zich echt wel een paar uur aan het strand.

5. Het rommelige gezin

Rondslingerende schepjes, handdoeken die ergens blijven liggen als er ijsjes gehaald worden en de duikbril die aan het einde van de dag kwijt is. Op elk strand of bij elk zwembad is er altijd wel een gezin waarvan je de hele dag spullen tegenkomt. Of dit nou de emmertjes zijn waarmee het jongste kind een zandkasteel heeft gebouwd of een surfboard, je ziet het overal liggen. Pas als de familie aan het einde van de dag naar huis gaat wordt alles weer verzameld en zijn ze verrassend genoeg nog bijna niks kwijt ook.

6. De handdoekleggers

De groep mensen die ’s ochtends een handdoek op één van de strandstoelen ligt en daarna nog even lekker verder gaat slapen en op het gemakje gaat ontbijten. Deze mensen horen waarschijnlijk tot de groep waar vakantiegangers zich het meest aan ergeren tijdens een vakantie. Heb je hier geen zin in? Er is een simpele oplossing! Kies voor een verblijf met een privézwembad. Alle ruimte (en strandbedden) voor jezelf.

7. De geoliede zonaanbidder

Vol in de zon, ingesmeerd met olie, de ogen dicht en de hele dag met het strandbedje meedraaien met de zon. Als je iemand herkent met deze kenmerken heb je te maken met de doorgewinterde zonaanbidder. Vaak al hartstikke bruin van eerdere zon maar deze persoon denkt dat het nog bruiner kan.

8. Iewww, wat is dat?

Iedereen kent het gevoel, je zwemt lekker door de zee en ineens voel je iets langs je arm of been strijken. Schiet jij meteen in de stress? Denk je op z’n minst dat er een meterslange haai naast je zwemt? Relax: meestal is het iets van zeewier of een kleine vis die veel banger van jou is dan jij van hem.

9. De goodlooking strandwacht

Liggend vanaf je strandbedje en met je zonnebril op je neus kun jij die ontzettend goed uitziende strandwacht eens even goed in de gaten houden. Want mocht je even uitgelezen of gepuzzeld zijn kun je je uren vermaken door naar de strandwacht te kijken!