Nederland heeft genoeg mooie plekjes die het bezoeken waard zijn. In het Vechtdal, Overijssel kun je bijvoorbeeld genieten van de prachtige natuur, lekker een hapje eten of leuke activiteiten doen. In deze regio is genoeg te beleven, voor jong én voor oud!

1. De natuur in

Dol op buiten zijn? Wandelen of fietsen? Dat kan heel goed in het Vechtdal. Wandelen kan bijvoorbeeld in de omgeving van Dalfsen of naar de Lemelerberg. En bij de Lemelerberg aangekomen, is er ook genoeg leuks voor de kinderen. Op de Lemelerberg vind je namelijk de hoogst gelegen speeltuin van Overijssel: ‘Het hol van de leeuw’.

Zwolle

2. Winkelen in Zwolle

Vanuit het Vechtdal kun je eenvoudig een dagje naar Zwolle. Met haar vele winkels, is de kans zeer groot dat je slaagt. Je vindt hier naast de bekende modeketens, ook kleine onbekende winkeltjes. Dol op boekenhandels? Dan mag je ‘Waanders In de Broeren’ niet overslaan. Deze boekenhandel is gevestigd in de Broerenkerk, wat al een bezienswaardigheid op zich is!

3. Bier proeven bij Bierbrouwerij Mommeriete

Vind jij het leuk om een echte bierbrouwerij te bezoeken? Bij Bierbrouwerij Mommeriete in het Vechtdal kun je naast het proeven van bier, ook een rondleiding volgen. Naast een vast assortiment heeft ieder seizoen zijn eigen bier. Daarnaast worden er ook regelmatig evenementen gehouden.

De vecht

4. Varen over de Vecht

Door het Vechtdal loopt een rivier heen, genaamd de Vecht. Op een heerlijke zomerse dag is het mogelijk om hier te kanoën, of een rondvaarttocht te maken. Maar vissen kun je er natuurlijk ook doen!

5. Rondneuzen op kaasboerderij Heileuver

Een ontzettend leuke activiteit om met je kinderen te doen, is naar de kaasboerderij Heileuver te gaan. Deze kaasmakerij en boerderij in één laten jou en je kinderen proeven van het echte boerenleven tijdens een rondleiding.

Koeien

6. Ga op koesafari

Op safari in Nederland? Dat kan in het Vechtdal! Samen met Simone van de Vechtdal Hoeve kun je samen op de trekker met huifkar op zoek naar koeien. Tijdens deze tocht leer je alles over de Brandrode Vechtdal Rund.

7. Theater in de bossen

Zie je het al voor je? In de zomer een voorstelling bekijken, terwijl met een glaasje fris in je hand en het zonnetje op je bol? Dat kan in het grootste openluchttheater, gelegen aan de voet van de Besthemerberg in Ommen. Omringd door de natuur genieten van de mooiste voorstellingen.

Blogger Maud van Maudgeniet verbleef in een Belvilla in het Vechtdal. Meer lezen over haar verblijf? Kijk dan hier!