Kun jij je op dit moment de zomerhitte voorstellen? Wij bijna niet, maar over een paar maanden kunnen we toch weer genieten van hoge temperaturen. De zomers in eigen land en Zuid-Europa worden steeds warmer. Houd jij juist niet zo van hitte en ontloop je de zomer liever? Wij geven tips waar jij aankomende zomermaanden lekker kunt afkoelen!

Picos de Europa in Spanje

Wanneer we aan Spanje denken, denken we vooral aan hele hoge temperaturen in de zomer. Maar wist je dat dit niet altijd hoeft? Het natuurgebied Picos de Europa is een van de koudste regio’s van het land. Deze prachtige regio bestaat uit heuvels, meren, rivieren en grotten: genoeg plekken om af te koelen. Maar hoe zit het dan met de temperaturen in deze regio? Het wordt hier niet snel warmer dan 22 graden. Dus, met wie trek jij de Spaanse heuvels in?

De Causeway Coastal Route in Ierland

Wil je wel de kust op zoeken in de zomer, maar heb je liever niet te hoge temperaturen? Ontdek dan het prachtige landschap van Ierland, tijdens de Causeway Coastal Route. Deze roadtrip route van 310 kilometer neemt je mee langs de noordkust van Ierland. Wat je onderweg tegenkomt? Onder andere de Giant’s Causeway. Deze rotsformatie omvat 40.000 hoekige rotsen en door verschillende hoogtes, lijken sommige stukjes op kleine trappetjes. Het lijkt net alsof deze rotspartij een kunstwerk is, maar het is geheel door de natuur gevormd. De gemiddelde temperatuur in juli en augustus is 15 graden.

Scandinavië

Ontdek het prachtige Noord-Europa met een (rond)reis door Scandinavië. Bij onze noorderburen blijft het doorgaans een stuk koeler in de zomer met een gemiddelde temperatuur van 21 graden in Denemarken. Neem een frisse duik in zee, de temperatuur van het zeewater ligt in juni en juli tussen de 17 en 22 graden. Of ontdek Stockholm of Oslo, perfecte plekken voor een stedentrip. In de zomermaanden wordt het hier maximaal 20 graden. Zo kun je dus zonder te zweten, deze leuke steden ontdekken.  

Natuurpark Ceský Ráj in Tsjechië

Een prachtig natuurpark dat je een keer gezien moet hebben is Ceský Ráj in Tsjechië, 90 kilometer ten noordoosten van Praag. De maximale temperatuur in de zomermaanden ligt hier rond de 22 graden, een prettige temperatuur om deze bijzondere omgeving te ontdekken. In dit natuurgebied, waarvan de naam ‘Tsjechisch paradijs’ betekent, zie je vooral grillige rotsformaties en romantische bossen. Een onwerkelijk en sprookjesachtig landschap, dat ieder doet verbazen. In deze omgeving zijn genoeg activiteiten voor jong en oud te beleven!

Stonehenge in Engeland

Hoewel Engeland sowieso een leuk land is om tijdens de zomer te ontdekken, heeft het een aantal plekken die je zeker niet mag overslaan. Eén daarvan is Stonehenge. Het mysterie van deze stenen houdt iedereen al sinds jaar en dag bezig. Je moet er even een stukje voor rijden, Stonehenge ligt net buiten Amesbury op twee uur rijden vanaf Londen. Maar deze mysterieuze plekken is er zeker eentje voor op je bucketlist. O, en het wordt er maar maximaal 21 graden!

Matterhorn in Zwitserland

Het berggebied rondom de bekende berg Matterhorn in Zwitserland is ook een goede optie wanneer je deze zomer de hitte wilt ontvluchten. De piramidevormige berg vormt het symbool van Zwitserland en is daarom een plek die je een keer gezien moet hebben! Getrainde mensen kunnen de berg beklimmen, maar rondom de Matterhorn kun je ook prachtige wandelingen maken. Gemiddelde temperatuur in het plaatsje Zermatt, dat aan de voet van de berg ligt, is in de zomermaanden 16 graden.

Hallstatt in Oostenrijk

De zomer in Oostenrijk is prachtig, en op sommige plekken ook zeker koeler. Hallstatt is een bergstadje in de Alpen en heeft een kilometers lang tunnelsysteem. Als je het dus niet meer boven de grond uithoudt van de warmte, is er altijd nog een optie om deze 3000 jaar oude zoutmijn te bezoeken. Via de 64 meter lange houten glijbaan, glij je zo deze koele wereld binnen! 22,5 kilometer van de in totaal 65 kilometer lange tunnel is toegankelijk. Ontdek deze prachtige, ondergrondse wereld!

Hoe ga jij om met de hete zomers?