We zijn allemaal anders en dat blijkt maar als we de piste deze winter weer betreden. Wij hebben de meest herkenbare wintersport types voor je op een rij gezet. Waar herken je jezelf in?

De waaghals

De waaghaals draait zich niet om voor een sprongetje hier of daar. Met twee vingers in zijn neus komt hij de zwarte piste af gesjeesd en hij schudt het ene na het andere kunstje uit zijn mouw. Het kan een keer fout gaan, dus houd altijd een beetje afstand van de waaghalzen.

De stuntelaar

Het zit er gewoon niet in. In het dagelijks leven heeft de stuntelaar al veel te maken met vele ongemakkelijke kunstjes of valpartijen, kan je nagaan op de piste. Toch blijft hij het ieder jaar stug proberen, want hij vindt het ó zo leuk en gezellig. Hij gaat wel vaak met de gipsvlucht terug, in plaats van met de auto. Au.

De zonaanbidder/mooi weer skiër

Leuk hoor dat skiën, maar waarom nog bewegen als het zonnetje lekker schijnt? Dat is de gedachtegang van de mooi-weer-skiër. Vaak te herkennen aan een loshangende jas, blitse zonnebril en waar ook maar mogelijk ligt hij in de zon.

De vroege vogel

Voor dag en dauw is de vroege vogel gevlogen. Zo vroeg mogelijk de piste op, zodat hij zonder drukte naar beneden kan roetsjen. ’s Middags heeft hij dan tijd om zijn kinderen in de gaten te houden of om andere wintersporten te beoefenen.

De kilometervreter

De kilometervreter zeg je ’s ochtends rond een uur of acht gedag en je zal hem weer rond het avonduur zien verschijnen. Hij wil zoveel mogelijk kilometers uit zijn skivakantie halen, anders gaat hij met een ontevreden gevoel naar huis. Geef hem af en toe wat te eten, want dit vergeet ‘ie zelf nog wel eens.

De après-skiër

Hij kan ieder après-ski liedje meezingen, verschijnt niet voor 12 uur op de piste en je ziet hem niet snel zonder biertje of Flugel flesje in zijn hand staan: de après skiër. Nee, ik kom echt voor de après-ski is een zin die je hem vaak hoort zeggen. Wat er nog van te verstaan is tenminste, er zitten vaak al wat borrels in. Ich bin so schön, ich bin so toll Ich bin der Anton aus Tirol♪

Herken je jezelf en je vrienden in deze verschillende types? Doe dan mee aan onze wintersportactie en win een skivakantie voor 6 personen! Of één van de andere leuke prijzen. Klik hier voor meer informatie.