Ibiza, het eiland van zon, zee en strand! En feestjes natuurlijk. Maar wist je dat dit Spaanse eiland nog veel meer te bieden heeft? Dompel je onder in de cultuur en sfeer en ontdek de vele kanten van Ibiza. Deze vijf plekken mag je tijdens je verblijf zeker niet overslaan.

Ibiza stad

1. Ibiza Stad

Wanneer je een vakantie op Ibiza viert, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de hoofdstad Ibiza Stad. Deze stad is tegen een heuvel aangebouwd, waarbij het middelpunt het oude stadscentrum Dalt Vila is. Dalt Vila is gelegen binnen een ommuurd gebied en is zo bijzonder dat het sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO. Bereik je de top, dan word je getrakteerd op een prachtig uitzicht. Verse groente en fruit vind je op het kleine pleintje ‘Plaza de la Constitución’, waar je ook terecht kan voor een zomers glaasje sangria.

Cala Xarraca

2. Cala Xarraca

Mensen die het onderwaterleven van Ibiza willen ontdekken, kunnen het beste gaan snorkelen bij Cala Xarraca. Dit prachtige zandstrand is omringd door rotsen en heeft helder, turquoise water waarin je heerlijk kunt afkoelen. Wil je jezelf ook meteen een schoonheidsbehandeling geven? Smeer je in met de modder van het naastgelegen modderbad en je huid zal ontzettend zacht aanvoelen.

Es Canar

3. Es Canar

In het noordoosten van Ibiza vind je de badplaats Es Canar. Van april tot oktober vind je hier iedere woensdag van 10.00 tot 18.00 uur de hippiemarkt Punta Arabi. Ruim 500 kraampjes geven je direct een hippie-gevoel en zorgen ervoor dat je eindeloos kan rondsnuffelen tussen leuke souvenirtjes. Naast dat je hier veel kleding en sieraden vindt, kun je hier ook genieten van een Spaanse paella of een heerlijk glaasje cava.

Cala dhort

4. Cala d’Hort

Deze baai is vlak bij Ibiza Stad gelegen en geeft een prachtig uitzicht op Es Vedra, de bekende, mystieke rots gelegen in de zee. Het strand bestaat uit zand en kiezels en is omgeven door grote kliffen. Het is ook zeker de moeite waard om tijdens zonsondergang dit strand te bezoeken, voor een prachtig, romantisch uitzicht.

Ses Salines

5. Natuurpark Ses Salines

Ibiza heeft ook op het gebied van natuur veel te bieden. Het natuurpark Ses Salines ligt ten zuiden van het vliegveld en ligt deels op het buureiland Formentera. In het park vind je meer dan tweehonderd verschillende vogels, waaronder flamingo’s.

Wist je dat?

  • Je in Santa Gertrudis heel veel barretjes en restaurantjes bij elkaar vindt? Vooral Bar Costa is een aanrader, waar je voor een lage prijs van typisch Spaans eten kunt genieten.
  • Je vanaf Sant Josep de sa Talaia (het hoogste punt van Ibiza, 475 meter) een prachtig uitzicht hebt op Formentera?
  • Ibiza 55 stranden heeft?
  • Je bij Strandtent Blue Marlin in Cala Jondal de kans hebt om BN’ers te spotten?
  • De kustlijn van Ibiza ongeveer 210 kilometer lang is?