Mooiste stranden in Europa

Bijna iedereen houdt van het strand. Lekker bruin bakken, af en toe een lome duik in zee en dan rozig de dag afsluiten op de boulevard. Zalig! In Europa wemelt het van de meest mooie stranden, waar je gemakkelijk met de auto kunt komen. Een kleine greep uit het enorme aanbod van heerlijke stranden, waar je niet voor in het vliegtuig hoeft te stappen.

Portugal, Setúbal, strand

Portugal – 2200 kilometer van Nederland

Iets ten zuiden van Lissabon liggen de bijzondere stranden van Setúbal. Fijn zand, een kalme zee en heel soms zie je er dolfijnen in het water spelen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Dit Portugese strandparadijs gaat met gemak de competitie aan met de meer bekende stranden in de Algarve.

Bekijk vakantiehuizen in Portugal

Kroatië, Brela, strand

Kroatië – 1600 kilometer van Nederland

Aan de Dalmatische kust van Kroatië vind je midden in een beschermd natuurgebied het strand van Brela. Dit paradijselijke plekje, omringd door frisgroene dennenbomen, heeft al talloze prijzen gewonnen voor ‘het mooiste strand’. Ben je na een dagje zonnen toe aan een hapje en drankje? Dan wacht op loopafstand het sfeervolle stadje met de vele terrasjes op je. Gezellig!

Bekijk vakantiehuizen in Kroatië

Falsterbo

Zweden – 900 kilometer van Nederland

Zweden is nou niet echt de plek waar je een ontzettend mooi strand verwacht. Maar dat is er dus wel. In Falsterbo, vlak bij Malmö ligt een heel gezellig strand. Het doet echt Zweeds aan, want er staan overal kleurige, kleine huisjes tussen de duinen. Omdat het er over het algemeen wat rustiger is dan in andere landen, is het een ideale plek voor gezinnen met kinderen. En het best bewaarde geheim van Zweden? Dat zijn de fantastisch lekkere ijsjes! Dat wordt smullen.

Bekijk vakantiehuizen in Zweden

Etretat

Frankrijk – 527 kilometer van Nederland

In Normandië ligt een geweldig uitgestrekt zandstrand bij het historische dorpje Etretat. Vanaf het strand heb je een spectaculair uitzicht op de bijzondere krijtrots l’Aiguille. Deze rotsformatie is een echte trekpleister. Hij lijkt namelijk op een reusachtige olifant! Naast zonnebaden kun je in Etretat ook uren flaneren op de boulevard vol authentieke Franse eettentjes. En als je even genoeg hebt van het strand, bezoek je de oude, met hout overdekte markt met typisch Normandische waar. Genoeg te doen!

Bekijk vakantiehuizen in Frankrijk

Nederland, Schiermonnikoog, strand

Nederland – 0 kilometer van Nederland

En natuurlijk ontbreekt ons eigen kikkerlandje niet! Hier hebben we namelijk ook heel erg mooie stranden, zoals in Zeeland en op de Waddeneilanden. Wist je dat Nederland het meest schone en breedste strand van Europa heeft? Op Schiermonnikoog kunnen zowel zonaanbidders als de actieve types zich vermaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van vliegeren, zeehonden spotten en surfen? Of maak een ritje over de prachtige stranden in een huifkar. Zo romantisch!

Bekijk vakantiehuizen in Nederland