Willemstad

Het zonovergoten eiland Curaçao is een heerlijke bestemming wanneer je een keer een verdere reis wilt maken. De prachtige turquoise zee, de oneindig lange stranden en de aangename temperatuur zorgen ervoor dat jij het ultieme vakantiegevoel krijgt. Ga je binnenkort naar Curaçao? Dan mag je deze plekken zeker niet overslaan tijdens je verblijf.

1. Club Saint Tropez in Willemstad

Voel je als one of the rich and famous in Club Saint Tropez! Deze super-de-luxe ingerichte club ligt direct aan zee en biedt overheerlijk eten en lekkere wijn. In vergelijking met Nederlandse topclubs is het hier ook nog eens betaalbaar. En wie weet spot je tijdens je verblijf ook wel beroemdheden, wat hier niet ondenkbaar is!

Strand Curacao

2. Playa Kalki

Dit kleine strandje steekt met kop en schouders boven alle andere talloze strandjes uit. Het is klein, met ongeveer 30 bedjes. Wanneer je op dit strand bent, lijkt het net alsof je door een mooie brochure bladert. Wit zand, een prachtige blauwe zee en vissen die je onderwater tegenkomt tijdens het snorkelen. Tip: het lijkt een afgesloten terrein te zijn, maar wanneer de poort dicht is moet je even aanbellen. Dan kun je zo naar binnen.

Klein Curacao

3. Klein Curaçao

Altijd al eens willen zwemmen met zeeschildpadden? Dat kan op Klein Curaçao. Hier in het water zwemmen zeeschildpadden, die groter dan een meter zijn, je zomaar voorbij. Er zijn verschillende organisaties die deze excursie aanbieden, inclusief snorkels, een lunch, onbeperkt drinken, ligbedje met parasol en genoeg entertainment in het water.

Christoffel park

4. Wandel- of autoroute Christoffel Park

Richting Westpunt kom je langs de Christoffelberg en het bijbehorende park. Hier kun je kiezen uit een aantal wandel- en autoroutes die je langs unieke flora en fauna voeren. Ga je voor een lange route? Zorg er dan voor dat je op tijd begint in verband met de warmte en het vroege donker worden. Neem ook altijd voldoende water mee!

Vlakte van Hato

5. Scheuren over de vlakte van Hato

Wanneer je eens flink met de auto wilt scheuren, is de vlakte van Hato een aanrader. Dit relatief vlakke stuk aan de noordkust, naast het vliegveld, is perfect om vrij met de auto rond te scheuren. Net voordat je bij het vliegveld aankomt moet je links de knoek in, waar de koelkast in de berm ligt (geen grapje, zo herken je het! Het is een zandweggetje). Je denkt dat je niet goed zit, maar je moet doorrijden totdat je op de vlakte uitkomt. Het is wel aan te raden om dit met een auto met 4WD te doen, zeker in het regenseizoen (anders kan het voorkomen dat je in de modder vast komt te zitten!)

Wist je dat?

  • De officiële talen op Curaçao Papiaments, Nederlands en Engels zijn?
  • Het centrum van Willemstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat?
  • Ze op Curaçao ook Sinterklaas vieren?
  • Je op Curaçao gewoon uit de kraan kan drinken? Het kraanwater is gezuiverd zeewater en daardoor prima om te drinken!
  • De pontjesbrug (Willemstad) die twee belangrijke wijken Punda en Otrabanda met elkaar verbindt, 168 meter lang is?