Tirol, wie kent het niet: het perfecte wintersport gebied. Ieder jaar gaan honderden fanatieke wintersporters naar deze Oostenrijkse deelstaat om de pistes te betreden. Maar wist je dat er ook veel leuke dingen te ontdekken zijn in de zomervakantie? Hier vind je een lijstje van 5 leuke bezienswaardigheden om te bezoeken in de mooie vakantieland.

1. Swarovski Kristallwelten

Swarovski Kristallwelten is sinds 1995 al een van de meest populaire attracties in Tirol. Het park valt meteen op als je het ziet, dat komt door de prachtige ingang in de vorm van een enorm hoofd. Het museum beschikt over 5 kamers waar je verschillende prachtige creaties, gemaakt van Swarovski kristallen, kunt bewonderen. Niet alleen de entree is bijzonder, ook vanbinnen is het zeker een bezoek waard. En vergeet ook niet een rondje te lopen in tuin van het museum, hier vind je een enorme wolk gemaakt van 600.000 Kristallen.

2. Highline 179

Welke waaghals durft het aan om de langste voetbrug ter wereld te belopen? Als jij die persoon bent dan moet je zeker een bezoek brengen aan Highline 179. Deze attractie in Reutte biedt je de mogelijkheid om op 110 meter hoogte van een schitterend uitzicht te genieten. De brug is 406 meter lang dus je bent niet zomaar aan de overkant. Durf jij het aan?

3. Zilvermijn Schwaz

De mijn van Schwaz heeft van het Tiroolse dorp in 1500 een welvarende stad gemaakt. Tegenwoordig kun je als toerist een bezoek brengen aan deze zilvermijn en zelf ervaren hoe de mijnwerkers toendertijd werkten. Tijdens de rondleiding door de mijn kom je onder andere te weten hoe ze het zilver vonden. Ook kun je aan boord gaan van de echte mijnwerkerstrein, deze brengt je onder de grond en weer naar boven.

4. Café 3440

in St.Leonhard im Pitztal kun je heerlijk genieten van een drankje en een hapje in een café. Wat is daar nu speciaal aan, zou je misschien denken. Nou, Café 3440 is namelijk het hoogste gelegen café van heel Oostenrijk. Aan de naam kun je het al afleiden: Je zit hier 3440 meter boven de grond. Met een prachtig uitzicht over de bergen kun je hier gezellig een drankje doen. Last van hoogtevrees? Dan is een iets sterkere borrel misschien een goed idee..

5. Krimmler Wasserfälle

Aan de rand van de deelstaat Tirol vind je de Krimmler Wasserfälle. Deze indrukkwekkende waterval is een erg populaire toeristen attractie en wordt dan ook ieder jaar door honderden mensen bezocht. De watervallen zijn in totaal maar liefst 380 meter hoog. Als je naast het bezoeken van dit prachtige natuurspektakel ook nog een mooie wandeling wilt maken kan dat. Je kunt een wandeltocht afleggen van vier kilometer, deze brengt je naar de top van de waterval. Even een frisse neus halen kan hier dus perfect!

Bekijk alle vakantiehuizen in Tirol