O, Frankrijk! Alleen al als we aan het land denken zwijmelen we weg. Romantischer dan Parijs kan toch niet? Er zijn genoeg redenen te bedenken om naar dit mooie land te gaan. Stap in de auto en vertrek! Geniet van een heerlijke vakantie in dit veelzijdige land en wel om deze redenen.

1. Iedere ochtend verse croissants!

En baguettes én jam én brie. Op iedere hoek vind je wel een bakker. Do we need to say more?

2. Parijs ligt binnen handbereik

Ongeveer 4-5 rijden vanaf de Nederlandse grens en je bereikt de hoofdstad van Frankrijk al. Oui, oui! Als dat geen leuke bestemming is voor een (romantisch) weekendje weg.

3. Frankrijk heeft een lange kustlijn

En dus genoeg plekjes op het strand. Of je nu naar de Côte d’Azûr gaat of naar Normandië, het is altijd fijn om vakantie te vieren aan de kust.

4. Je kunt er ook terecht in de winter

Wintersport? Geen probleem! In Frankrijk kun je op meerdere plekken de berg af sleeën. En na een actieve dag is het natuurlijk tijd voor après-ski!

5. De taal alleen al klinkt romantisch

Alhoewel we er soms niets van kunnen verstaan, is het aanhoren ervan wel een waar feestje. En zeker als een knappe Fransman, met mooie donkere ogen, je aanspreekt in het Frans. Zucht.

6. Ieder jaar strijkt bekend Hollywood er neer

Tijdens het Filmfestival van Cannes natuurlijk! Hoe leuk is het om tijdens deze periode een bezoek te brengen aan Cannes?

7. Iedere avond een Frans wijntje

Of twee… Hik!

8. Fijne temperaturen

Hoe meer je richting het zuiden gaat, hoe warmer. Maar ook in Normandië is het fijn vertoeven.

9. Frankrijk is makkelijk bereikbaar

Ga je met de auto op vakantie? Dan is Frankrijk echt een perfecte bestemming! Het is niet al te ver rijden en daardoor een heerlijke vakantiebestemming. Maar je kunt ook met de trein of met het vliegtuig.

10. Er zijn meerdere stedentripjes mogelijk

Naast Parijs zijn er nog zoveel mooie, andere steden in Frankrijk! Wat dacht je van een weekendje Nice, Bordeaux of Lyon?

11. Rondstruinen door enorme supermarkten

E. Leclerc, de Carrefour of de Intermarche. Het is altijd weer een feestje om in Frankrijk te zijn en door de enorme supermarkten te slenteren (en allerlei Franse producten te proberen).

12. Het is een bestemming voor iedereen!

Jong of oud, het maakt niet uit. Frankrijk is een leuke bestemming voor iedereen. Of je nu met vrienden, je kinderen of je ouders gaat!

Bekijk alle vakantiehuizen in Frankrijk