Vakantiehuis Groningen? Vakantie in Groningen | Belvilla vakantiehuizen
Alle vakantiehuizen in de provincie Groningen

Uw huis verhuren

Aanmelden

Groningen

Rust en ruimte... Vanuit je eigen vakantiehuizen in Groningen kun je genieten van de rust en ruimte die deze regio te bieden heeft. Een verrassende provincie, waar je kunt toeren door een schilderachtig landschap met uitgestrekte landerijen, eeuwenoude kerkjes en kleine dorpjes. Bovendien kent Groningen prachtige vogelrijke gebieden. Boek een vakantiehuis in Groningen voor een ontspannen verblijf vol natuur en cultuur. Ga bijvoorbeeld voor een monumentale boerderij in Groninger landschap, een sfeervolle vakantiewoning met uitzicht op het Lauwersmeer, een vissersschip op het water of een knus huisje op de dijk. Het aanbod is ruim en veelzijdig! Kies je ideale vakantiehuis in Groningen om te genieten van deze mooie provincie. 

Een vakantiehuis in Groningen, hét uitgangspunt voor een stadsbezoekje!

Je vakantiehuis in Groningen leent zich uitstekend voor een stedentrip naar de gelijknamige stad. Hoewel veel mensen naar Groningen komen voor het rustige achterland, is een bezoekje aan de bruisende stad Groningen niet te missen. De lange, roerige geschiedenis heeft historische pakhuizen, hofjes en gebouwen nagelaten. De stad Groningen heeft een charmant centrum met veel musea. Hier moet je zeker naar het Groninger Museum, het Stripmuseum en het Grafisch Museum. Shopliefhebbers kunnen absoluut hun hart ophalen in Groningen. De binnenstad heeft een ruim en gevarieerd aanbod aan winkels; van grote warenhuizen tot knusse boetiekjes. Voor een hapje en een drankje hoef je ook niet ver te gaan. De studentstad kent vele cafés, barretjes, terrasjes en restaurants. Na een gezellige drukke dag in de stad, ga je terug naar je vakantiehuis in Groningen om heerlijk bij te komen.

Actief ontdekken tijdens je vakantie in Groningen

Je vakantiehuis in Groningen is het ideale startpunt om de regio op een actieve manier te ontdekken. Ga bijvoorbeeld voor een ontspannen fietstocht door de stad of provincie. Er zijn leuke thematochten uitgezet die je naar de mooiste plekjes van Groningen brengt. Liefhebbers van architectuur kunnen bijvoorbeeld de vele architectuurroutes volgen. In het weidse landschap kun je lange fietstochten maken, maar ook flinke wandelingen! Ontdek het landschap en de historische bezienswaardigheden tijdens een wandeltocht. Boek nu een vakantiehuis in het schitterende landschap van Groningen en stap zo de uitgestrekte natuur in!

Vakantie in Groningen…. Genoeg te beleven!

Naast de schitterende natuur heeft Groningen nog veel meer te bieden! Breng een bezoek aan de zeehondencrèche in Pieterburen, bekijk Groningen vanuit de lucht tijdens een rondvlucht en bezoek de schitterende vestingstad Bourtange. Bourtange is in het bezit van gerestaureerde ophaalbruggen, officiershuizen en kanonnen die het verleden laten herleven. Tijdens je vakantie in Groningen zul je veel kastelen en landhuizen, ook wel borgen genoemd, tegenkomen. De drie bekendste zijn de Fraeylemaborg in Slochteren, de Menkemaborg  in Uithuizen en de borg Verhildersum  in Leens. Boek nu een vakantiehuis uit ons aanbod vakantiehuizen in Groningen en beleef deze interessante regio zelf! 

Je vakantiehuis in de schitterende natuur van Groningen!

Geniet tijdens je vakantie in Groningen van de veelzijdige natuur: van uitgestrekte polders en kwelders, tot prachtige meren en dat alles grenzend aan Werelderfgoed de Wadden. Ga voor rust, ruimte, prachtige vergezichten en bijzondere flora en fauna en bezoek het nationaal park Het Lauwersmeer. Ook het open water van het Leekstermeer, met de oeverwanden, de weiden en de poelen vormen de leefomgeving van bijzondere weidevogels als de tureluur, grutto en kievit. De natuurgebieden van Groningen zijn onbeschrijfelijk bijzonder. Bezoek het Hoogeland, de Waddenzee en Middag-Humsterland. Geniet van de bossen van Westerwolde, de oevers van de Ruiten-Aa en de moerassen bij Bourtange. De natuurgebieden van Groningen zijn oneindig in variatie en omvang. Boek nu een vakantiehuis in Groningen en vind rust en ruimte in het schitterende landschap.

Alle vakantiehuizen in de provincie Groningen
Veelgestelde vragen over een vakantie in Groningen
Hoeveel Belvilla vakantiehuizen zijn er beschikbaar in Groningen?

In Groningen kun je kiezen uit 20+ Belvilla vakantiehuizen.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Groningen?

Als je op vakantie bent in Groningen, moet je zeker een bezoekje brengen aan Prinsentium, Martinitoren, Groninger Museum, de oude binnenstad van Groningen Old Town, en Haren Hortus Botanicus

Wat moet ik tijdens mijn verblijf in Groningen zeker doen?

Een paar activiteiten in Groningen die je niet mag overslaan: een rondleiding door de stad, de mooie parken bezoeken, stadswandelingen, fietsen door Lauwersmeer, Nationaal Park, winkelen op de Grote Markt.

Welke gerechten moet ik in Groningen absoluut proeven?

In Groningen kun je smullen van Groninger koek, Eierbal, Boerenjongens, Mosterdsoep, Poffert, Krentjebrij en pannenkoeken.