Het is alweer bijna zover: Hemelvaart. Weer een dagje vrij. De perfecte dag om te genieten met je familie en vrienden. En of je nou een dagje weg wilt of juist kiest voor een lang weekend. Wil je wel iets gaan doen met Hemelvaart alleen heb je nog geen idee wat? Wij hebben wat leuke activiteiten voor jou op een rijtje gezet.

1. Bezoek het Jazz festival in Breda

Dit jaar is het alweer de 49ste editie van het Breda Jazz festival! Elk jaar keert het festival terug in het weekend van Hemelvaart. Het start op Hemelvaartsdag en duurt vier dagen. Het festival staat in het teken van jazzmuziek en stijlen die daarmee te maken hebben. De meeste concerten zijn gratis te bezoeken. Voor een aantal binnenconcerten zijn kaarten te koop. Swing samen op de jazzmuziek onder het genot van een drankje.

Waar: Breda
Wanneer: Donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni
Toegang: Gratis (voor binnenconcerten moeten kaarten gekocht worden www.bredajazzfestival.nl )

2. Proef culinaire hoogstandjes op de Rollende Keukens

Tijdens het Hemelvaartweekend wordt alweer de 11e editie van Rollende Keukens georganiseerd. Rollende keukens is een food festival waarbij verschillende tot eettentje verbouwde busjes, brommers en campers hun specialiteiten aanbieden. Dit kan zijn van verse soepen, culinaire hoogstandjes of juist gewoon een lekkere pizza. Geniet van de heerlijke gerechten in de zon of tijdens het bekijken een van de openluchtvoorstellingen. Sta je liever niet stil? Waag dan een dansje op de dansvloer.

Waar: Amsterdam, Westergasfabriek
Wanneer: Woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni
Toegang: Gratis

3. Dwaal door het sprookjesbos van de Efteling

De bovenstaande activiteiten kunnen leuk voor je kinderen zijn. Maar wil je ze nou echt helemaal gek maken? Ga dan met ze naar een attractiepark. Het geluk is dat deze rond Hemelvaart allemaal weer geopend zijn doordat het weer steeds beter wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Efteling. Laat je kinderen betoveren door de prachtige sprookjes in het sprookjesbos en gil zo hard als je kunt in de achtbaan. Let wel op: wegens Hemelvaart kan het zijn dat de wachtrijen langer zijn als normaal.

Waar: Kaatsheuvel
Toegang: www.efteling.nl

4. Ga op safari in Wildlands

Naast dat attractieparken leuk zijn voor de kinderen, mogen dierentuinen ook zeker niet vergeten worden. En dan vooral Wildlands niet! Bij een bezoek aan Wildlands krijg je de dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Het park bestaat uit verschillende delen; Jungaloa, Serenga en Nortica. Dit zijn allemaal verschillende natuurgebieden. Tussen bosjes, rotsen en zandbergen zie je de verschillende dieren rondlopen. Daarnaast kun je een safaritocht maken over de Savanne of kies je juist voor een boottocht om de onderwaterwereld te bewonderen. Door de vele verschillende gebieden zijn er veel dieren te bewonderen.

Waar: Emmen
Toegang: www.wildlands.nl

5. Wandel door de Japanse tuin in Den Haag

Geen zin in de drukte van iedereen die vrij is? Pak je wandelschoenen dan maar alvast uit de kast. De Japanse tuin in Den Haag is maar 8 weken in het jaar geopend. En wat een geluk, de tuin is tijdens Hemelvaart ook geopend! De Japanse tuin maakt deel uit van Landgoed Clingendael. Geniet van de verrassende sfeer en kijk je ogen uit aan de zeldzame bloemen en bomen. Sluit de wandeling af met een theetje in het theehuis aan de overkant.

Waar: Den Haag, Landgoed Clingendael
Toegang: Gratis

6. Struin over de Bloemetjesmarkt

Hemelvaart is ook echt een dag waarbij er door heel Nederland veel verschillende markten of braderieën zijn. Zo is er in Leeuwarden jaarlijks de Bloemetjesmarkt. En of u nou van bloemen houdt of niet, het is een leuke locatie voor een dagje uit! Er staan honderden kraampjes met een overvloed aan bloemen. Ben je klaar met shoppen? Vanuit de Bloemetjesmarkt ben je zo op een van de gezellige terrassen in het centrum.

Waar: Leeuwarden
Wanneer: Donderdag 30 mei 2019
Toegang: Gratis

7. Ga een (lang) weekend weg

Ga je liever wat langer dan één dag weg? Kies dan voor een weekendje weg en wat heerlijk, je kunt er een extra dag aan vast plakken doordat je waarschijnlijk op donderdag al vrij bent! Kies voor een lang weekend weg in Nederland, België, Duitsland of een ander land.Weet je al of je het liefst een vakantiehuis, appartement of juist een appartement wilt? Geniet samen met je gezin van de rust en ruimte en maak er samen een onvergetelijke vakantie van. Bekijk hier onze beschikbare vakantiehuizen.

Weet jij al wat je gaat doen met Hemelvaart?

Bekijk alle vakantiehuizen in Nederland