Trek je wandelschoenen maar uit de kast en ontdek de rust en schoonheid van de Duitse natuur. Duitsland is een populaire bestemming bij Nederlanders als het gaat om wandelvakanties. Vooral het Zwarte Woud, ook wel Schwarzwald genoemd, een gebied met vele zonuren, wijngaarden, panoramische uitzichten en bossen, is geliefd. Door de maar liefst 30.000 kilometer aan wandelpaden zijn de mogelijkheden oneindig. 

Voor elk type wandelaar is er in het Zwarte Woud een perfecte route te vinden. Ben je een fanatieke wandelaar met ervaring? Ga dan voor de steile bergpassen en routes in de hoogte. Ga je met kinderen op pad? Ook voor hen zijn er routes die goed te doen zijn. Het maakt niet uit in welk seizoen je naar het Zwarte Woud gaat, want in elk seizoen kan er goed gewandeld worden! Daarnaast hebben wij veel leuke vakantiehuizen in Duitsland die perfect zijn als startpunt voor een wandeling.

Korte wandelroutes in het Zwarte Woud

Ben je niet zo van lange dagen wandelen? Het Zwarte Woud leent zich ook perfect voor korte wandeltochten. Er zijn veel verschillende korte wandelpaden, perfect voor nordic walking, tochten met kinderen of samen je partner. Tijdens het wandelen door het Zwarte Woud kom je prachtige natuur tegen, zo kun je onderweg onder andere genieten van indrukwekkende watervallen die uitlopen in smalle beekjes.

Meerdaagse wandelroutes

Ga je liever voor de langere wandelingen in het Zwarte Woud? Kies dan een van de lange afstandspaden zoals de Ostweg, de Mittelweg of de Westweg. Voor deze wandelingen vertrek je vanuit Pforzheim. Bij de langeafstandsroutes loop je van verblijfplaats naar verblijfplaats, hierdoor verblijf je iedere keer op andere plekken.

De Westweg is de bekendste route en met 285 km ook de langste wandelroute. Tijdens deze wandeling geniet je van donkere dennenbossen, stille meren en ruige landschappen. De Ostweg en de Mittelweg zijn wandelroutes van beide 200 kilometer door het mooie Zwarte Woud, waarbij bergen, dalen en open landschappen elkaar afwisselen.

Wandel tussen de dieren

In Pforzheim Wildpark zijn veel dieren te spotten die in het Zwarte Woud leven. Voor een paar euro entree kun je het park bezoeken en wandel je tussen de dieren. Zo bestaat er de kans dat je wilde zwijnen, ossen, otters of lynxen spot tijdens jouw wandeltocht. Dit dierenpark is vooral een aanrader om met de kinderen te bezoeken! 

Ontdek te wijnroute

Voor de wijnliefhebbers onder ons is er een 160 kilometer lange wijnroute in het Zwarte Woud te vinden. De naam van de route spreekt al voor zich: Badische Weinstrasse. Tijdens de route loop je niet alleen door de mooiste wijngebieden van Baden, maar ook langs verschillende restaurants waar je kunt genieten van regionale specialiteiten. Onderweg kan je pauzeren bij diverse wijngaarden, waar je heerlijk geniet van de smaakvolle wijnen van het Zwarte Woud.

Op vakantie naar het Zwarte Woud

Vakantiehuizen in het Zwarte Woud garanderen een heerlijke vakantie! Een zeer diverse vakantiebestemming die zorgt voor een heerlijke vakantie. Wij hebben een mooi aanbod aan vakantiehuizen in het Zwarte Woud. Het onderstaande huis ligt in het schitterende landschap van het Zwarte Woud en biedt de ontspanning zoekende vakantieganger alles wat zij nodig hebben.

Bekijk dit vakantiehuis

Bekijk alle vakantiehuizen in het Zwarte Woud