Slapen in een molen, dat wil toch iedereen van zijn bucketlist afstrepen! Deze beltmolen ook wel ‘De Verrekijker’, kan jij samen met elf anderen overnachten! De molen is te vinden in Bergharen, Gelderland. Geniet met de hele familie aan de lange eettafel, herleef oude tijden in deze oorspronkelijke korenmolen en ga op ontdekking in de omgeving. Dat wordt gegarandeerd een unieke ervaring!

Uniek & bijzonder

De molen ‘De Verrekijker’ heeft zijn naam te danken aan het prachtige uitzicht over de weidse landschappen en bossen. Dit komt doordat de molen op een heuvel ligt. De Verrekijker stamt uit 1904 en is een van de ruim duizend windmolens die Nederland nog rijk is. Van dit aantal is slechts een klein gedeelte geschikt voor bewoning en alleen deze molen wordt verhuurd als vakantiehuis.

Overnachten in de molen

Vroeger reden paard en wagen in zijn geheel de molen binnen om te laden en lossen, waarna ze er aan de andere kant weer uit konden. De vijf meter hoge belt van de molen is aan de binnenzijde verlaagd en biedt plaats aan de woonkamer, keuken, zes slaapkamers en twee badkamers. De Verrekijker heeft een gezellige woonkeuken waar je fijn met zijn alle kunt tafelen. Er is een ruime afgesloten tuin waar genoeg ruimte is voor een gezamenlijke barbecue en waar de kinderen heerlijk kunnen buitenspelen. Doordat de tuin is afgesloten, kan ook de hond hier zich goed vermaken! Sluit de avond met zijn allen af in de televisiekamer onder het genot van lokale kaasjes en wijn.

Uitstapjes vanuit het vakantiehuis

In de omgeving van de molen is er erg veel te doen. Je kunt er eindeloze wandelingen maken waardoor je veel van de omgeving te zien krijgt. Naast wandelen kan je ook heerlijk fietsen in het land van Maas en Waal. Een dagje weg? Ga terug in de tijd in het kasteel van Floris, bezoek de vestingstad Grave of ga winkelen in het mooie centrum van Nijmegen. Veel boeren in de omgeving van de molen bieden lokale producten aan. Denk hierbij aan groente en fruit, maar ook kaas, honing, jam en zelfs wijn en slakken. Deze boerderijen kan je gemakkelijk bezoeken en bij sommige worden ook rondleidingen gegeven!

Benieuwd naar de molen?